BM Genel Sekreteri'nden Rakka çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'de Rakka'nın terör örgütü IŞİD'in elinden alınması için yürütülen operasyonlarda sivil can kayıpları ile yerinden edilmelerin 'dehşet verici' boyutlarda sürdüğünü belirtti.

Yayınlanma: 22.06.2017 - 02:09
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Suriye'de Rakka'nın terör örgütü IŞİD'in elinden  alınması için yürütülen operasyonlarda sivil can kayıpları ile yerinden edilmelerin 'dehşet verici' boyutlarda sürdüğünü belirtti. Guterres, milyonlarca insanın yüz yüze kaldığı tehlikeler ve çaresizlikten dolayı büyük kaygı duyduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Guterres, mültecilerin kaldığı hastane ve okulların hedef olmaya devam ettiğini dile getirirken, "Rakka'da çatışmaların arasında sıkışıp kalan ve her yönden tehlike altında olan sivillerin durumu son derece kaygı verici. Rakka'da çatışmalar sürerken askeri operasyon yürüten tüm taraflara sivillerin ve sivil altyapının korunması için ellerinden geleni yapması çağrısında bulunuyorum" dedi.  

Guterres, ayrıca bölgeye insani yardımların gecikmeden ulaştırılmasına olanak sağlanmasının yaşamsal önem taşıdığını sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler