Erdoğan'ın Trump ve Putin görüşmelerinden sonra Beyaz Saray ve Kremlin'den açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile peşe peşe görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından açıklamalar geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Katar sorununu konuştuğu dile getirildi. Kremlin'den yapılan açıklamada ise Erdoğan ve Putin'in Suriye konusunu ele aldığı belirtildi.

Yayınlanma: 30.06.2017 - 17:13
Abone Ol google-news

AKP MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından AKPSözcüsü Mahir Ünal şu açıklamayı yaptı: "Sayın Genel  Başkanımız, Trump'la yapacağı telefon görüşmesi için Merkez Karar ve Yönetim  Kurulu toplantımızın başkanlığını Sayın Genel Başkan Vekilimiz, Başbakanımız  Sayın Binali Yıldırım Bey'e bırakarak görüşmeyi yapmak için Külliye'ye geçti ve  Trump'la yapılan görüşme az önce sona erdi" dedi.  

Erdoğan, Trump  ile 40 dakika görüştüğü belirtildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada iki liderin Katar krizini görüştüğü ve sorunun nasıl çözüleceğini konuştukları belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Putin ile görüşmesine ilişkin, Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in, G-20'de yüz yüze görüşme kararı aldığı duyuruldu. Trump görüşmesine ilişkin ise, "Her türlü teröre karşı çıkmanın önemine dikkat çekildi. Terörün finansmanının önlenmesi konusunda mutabık kalındı. Savunma sanayi ve ekonomi alanında ilişkiler ele alındı" denildi.

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Kremlin'den açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye konusunu ele aldılar.

Kremlin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Temmuz ayının başında Rusya, Türkiye ve İran'ın önderliğinde Astana'da düzenlenen Suriye müzakerelerinin sonuçları dikkate alınarak Suriye krizinin kilit konuları görüşülmeye devam edildi" denildi.

Açıklamada ayrıca, yakın zamanda yeniden temaslarda bulunulması konusunda anlaşıldığı aktarıldı.

Erdoğan-Trump görüşmesi sonrası  Beyaz Saray'dan açıklama

Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Trump ve Erdoğan Katar konusunun çözüme kavuşturulmasının gerekliliği dahil, sayısız konuyu görüştü." ifadeleri kullanıldı.

"Katar ve Arap komşularının terörizmin fonlanmasını ve radikalliği engellemesi lazım" denilen açıklamada "Trump tüm müttefiklerimizin terörle mücadelede paylarını artırması gerektiği söyledi" bilgisi yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler