İstanbul’da LGBT birey olmanın zorlukları Independent’ta

Britanya’nın Independent gazetesi, İstanbul’da yasaklanan ‘Onur Yürüyüşü’ öncesinde LGBT bireylerle yaptığı röportajlardan yola çıkarak İstanbul’da LGBT birey olmanın zorluklarını masaya yatırdı.

Yayınlanma: 05.07.2017 - 22:06
Abone Ol google-news

Britanya’nın Independent gazetesi, İstanbul’da yasaklanan ‘Onur Yürüyüşü’ öncesinde LGBT bireylerle yaptığı röportajlardan yola çıkarak İstanbul’da LGBT birey olmanın zorluklarını masaya yatırdı. Teo Butturini, imzalı “Neredesin aşkım” başlıklı haberde İstanbul’daki LGBT aktivistlerinin hayat hikâyeleri ve aktivistlerin şehrin en sevdikleri mekânlarında çekilen fotoğrafları yer aldı.

Gazete, “Türkiye’de eşcinselliğin 1858’den beri yasal olduğunu, trans bireylere cinsiyetlerini değiştirme hakkının da yasal olarak 1988’de verildiğini” belirtti. Haberde, Türkiye’nin son yıllarda daha muhafazakâr hale geldiği vurgulandı ve LGBT bireylerin saldırıların ölümcül hale geldiğinin altı çizildi. Butturini, Ağustos 2016’da trans aktivist ve seks işçisi Hande Kader’in yakılarak vahşice öldürülmesine de dikkat çekti.

Üç yılda üçüncü kez yasaklanan fakat göstericilerin yapmakta ısrarcı olduğu Onur Yürüyüşü’nün bir kez daha bastırıldığı bilgisine yer verilen haberde, polisin LGBT aktivistlerine biber gazı ve plastik mermilerle müdahalede bulunduğu söylendi.

LGBT bireylerin daha kırsal kesimlerde “ahlak dışı cinsel davranışlar” sergiledikleri gerekçesiyle aileleri tarafından öldürüldüğü belirtilirken 2010 ile 2013 yılları arasında LGBT’lere karşı 40’tan fazla cinayet işlendiği Birleşmiş Milletler’e yerel hak gruplarının sunduğu bir raporda kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler