'ABD, Rakka'da SDG'yi vurdu' iddiası

ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Suriye'nin Kuzeyindeki Rakka kentinde, YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri(SDG) mevzilerini bombaladığı iddia edilerek DSG mensubu 30 savaşçının öldüğü belirtildi.

Yayınlanma: 09.07.2017 - 23:15
Abone Ol google-news

Sputnik Türkiye'nin haberine göre ABD, Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde SDG mevzilerini yanlışlıkla bombaladı.

Koalisyon uçaklarının Rakka'da surların olduğu alanda yanlışlıkla SDG mevzilerini bombaladığını belirtildi. Sputnik'e konuşan Demokratik Suriye Güçleri'nden üst düzey bir yetkili: "Hava saldırısı dün gerçekleşti. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar Rakka surları bölgesinde IŞİD ile savaşan SDG'ye bağlı Nehva Kuvvetlerini bombaladı. Bombalama sonucu 30 savaşçı hayatını kaybetti 15 savaşçı ise ağır yaralandı. Yaşamını yitiren savaşçıların hepsi Arap savaşçılardır. Koalisyon yanlışlıkla 3 hava saldırısı gerçekleştirdi. Koalisyon güçleri Nehva kuuvetlerine bağlı savaşçıların Rakka'nın Surları bölgesine girdiğini bilmiyordu, o bölgede sadece IŞİD'in bulunduğu bilgisine sahipti ve hava saldırısı yanlışlıkla gerçekleşmiş oldu."

Koalisyon uçakları daha önce de Rakka kuzeyinde SDG mevzilerini yanlışlıkla bombalamış, olayda 18 SDG savaşçısı yaşamını yitirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler