Kıbrıs'ta 'rezerv' krizi büyüyor

Rum tarafının Ada'da gerçekleştirdiği rezerv arama faaliyetlerini değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "Kıbrıs'ın etrafındaki her türlü rezervde KKTC'nin hakkı var, Rumlar tek taraflı faaliyet yürütüyor" dedi.

Yayınlanma: 13.07.2017 - 21:38
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs’ın etrafındaki rezervler konusunda Rumların tek taraflı adımlar attığını belirterek, Türkiye’nin Rumların adımlarına karşı adımlar atacağını açıkladı.

Kıbrıs Rum tarafının İsviçre’deki görüşmeler devam ederken Kıbrıs çevresindeki rezervlerde sondaj yapmak üzere bölgeye bir platform gönderdiğini ve aslında bu adımın bile Rum tarafının görüşmeler konusundaki “samimiyetsizliğini” ortaya koyduğunu belirten Çavuşoğlu, “Kıbrıs’ın etrafındaki her türlü rezervlerde KKTC’nin hakkı var, Rumlar tek taraflı faaliyet yürütüyor, bu faaliyetlere duyarsız kalamayız” dedi.

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri, TCG Gökçeada’nın, Doğu Akdeniz’de Güney Kıbrıs Rum yönetimi adına sondaj faaliyetinde bulunabileceği değerlendirilen West Capelle adlı gemiyi izleme görevinde bulunduğunu açıkladı.

Barışa saygı yok

Çipras ise “Barış, istikrar ve işbirliğine saygı duymayan bir komşumuz var” dedi. Çipras, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak, “Ulusal haklarımızı korumak için hep hazırız. Dış politikada bir deyim var, köpeğin kendini koruması için havlamasına gerek yok. Biz de çok havlamıyoruz sonuç getirmek istiyoruz. Çok olay çıkarmaya gerek yok” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler