Trump Jr. skandalında ‘Rus ajanı’

Trump'ın oğluyla Rus avukatın görüşmesinde eski bir Sovyet karşı-istihbarat casusunun da olduğu iddia ediliyor. Eski ajanın çift pasaport taşıdığı düşünülüyor.

Yayınlanma: 14.07.2017 - 23:54
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Trump’ın, Paris’te temasları sırasında ülkesinde oğlu Donald Trump Jr’ın Rusya hükümetine yakın bir avukatla yaptığı görüşmeyle ilgili skandalın yankıları da sürüyordu. NBC News kanalı, Haziran 2016’daki görüşmeye, ABD’de Rusya için lobicilik faaliyeti sürdüren eski bir Sovyet karşı-istihbarat ajanının da katıldığını ileri sürdü. Trump Jr., Rus avukat Natalya Veselnitskaya’yla görüşmesini kabul etmiş ancak yanında başka bir Rus daha olduğundan söz etmemişti.

Putin’i davet edeceğim

Bu arada Başkan Trump’ın Paris’e giderken Air Force One uçağında gazetecilerle yaptığı görüşmelerin tutanakları yayımlandı. Trump, Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale konusundaki bir soruya, “Putin’le bir sonraki görüşmemde ‘Aslında kimi tutuyordun?’ diye soracağım” dedi. Tek istediğinin Rusya ile harika anlaşmalar yapmak olduğunu belirten Trump, Moskova ile ilişkisi olduğu iddialarını da bir kez daha reddetti. Trump, Putin’i Beyaz Saray’a davet edip etmeyeceğine dair soruya da, “Bu doğru bir zaman değil, ancak cevap ‘evet ederim” ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler