İngiltere'de 'tabutta rövaşata'

İngiltere'de ülkedeki tüm kuğuların Kraliçe’ye ait olduğunu bilmeyen bir Türk bir kuğuyu kesip yedi. 46 yaşındaki kuğu avcısına 100 sterlin para cezası kesildi.

Yayınlanma: 02.06.2014 - 15:22
Abone Ol google-news

Kestiği kuğuyu çantasına koyarken fotoğraflanan 46 yaşındaki Hasan Fidan kuşun kuğu olduğunu bilmediğini söyledi.

İngiliz tabloid gazetesi London Evening Stantard'ın haberine göre, bir tanık tarafından polise ihbar edildikten sonra tutuklanan Fidan, 110 sterlin para cezasına çarptırıldı.

Ülkedeki tüm kuğuların, korunmaları amacıyla 12. yüzyıldan beri Kraliçe’ye ait olduğundan ve avlamanın yasak olduğundan habersiz Türk, “Kraliçeyi çok seviyorum. Polis söyleyene dek yanlış yaptığımın farkında değildim. Üzgünüm” dedi.

'Tadı güzeldi'

2006'dan beri İngiltere'de yaşadığını ve işsiz olduğunu belirten Fidan “Ben herhangi bir kuş zannediyordum. Kraliçeye ait olduklarını bilmiyordum. Herkesten özür diliyorum” dedi.

Kuğuyu avladıktan sonra ne yaptığını da “Önce tüylerini yoldum. Tadını merak ediyordum. Tadı güzel. Geri kalanını buzdolabına koydum. Sonra polis geldi, bir kuş öldürüp öldürmediğimi sordu. Ben de ‘Evet’ dedim. Polis buzdolabında kalan kısmı aldı” dedi.

'TABUTTA RÖVAŞATA' FİLMİNİ AKILLARA GETİRDİ

İngiltere'de yaşanan bu olay, Ahmet Uğurlu'nun başrolünde 'Mahsun' karekterini canlandırdığı Tabutta Rövaşata filmini akıllara getirdi. Filmde Mahsun Karakteri aç kalmasına rağmen Tavuskuşunu yemek istemesine rağmen buna yeltenmiyordu.

FİLMİN KONUSU

Araba sevdalısı bir otomobil hırsızının hüzünlü öyküsü. Rumelihisarını mesken tutan Mahsun (Ahmet Uğurlu), evsiz-barksız işsiz ve kimsesi olmayan bir garibandır. Tüm dostları balıkçılardır. Sabahçı kahvesindeki çay borçlarına kadar herşeyine balıkçı dostlarından Reisin (Tuncel Kurtiz) sahiplendiği Mahsun, otomobil çalarak yaşamını sürdürür. Yaşamındaki tek tutkusu arabalardır. Geceleri çaldığı arabaları sabaha dek gezdikten sonra yerlerine bırakır. Çoğu zaman da onları garip bir coşkuyla, okşarcasına yıkayıp temizleyerek...

Yine Reisin sayesinde sandelyeler üzerinde uyuklamaktan kurtulur ve kahvenin tuvaletine bakma işini üstlenir. Bir gün, kahveye gelen eroin bağımlısı kıza (Ayşen Aydemir) aşık olur. Birden dünyası değişen Mahsun, hiçbir karşılık beklemeden, yatacak yeri olmayan kıza odasını açar. Ne var ki beyazcı kız, eroin almak için bedenini, bu açılan odada erkeklere satarak Mahsunun saf dünyasında bir düş kırıklığı yaratacaktır.

Tabutta Rövaşata, 1996 yapımı bir Derviş Zaim filmi. Başrolünü Ahmet Uğurlu 'nun üstlendiği film, Rumeli Hisarı`nda yaşayan evsiz barksız bir adamın (hüzünlü) hikâyesini konu edinir.

Tabutta Rövaşata En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ile dördü Antalya Altın Portakal Film Festivali 'den olmak üzere 12 ödül kazandı.

(Aljazeera)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler