'IŞİD gerilla savaşına hazırlanıyor'

Irak’taki merkezi Musul’u kaybeden, Suriye’deki “başkenti” Rakka’yı da kaybetmek üzere olan IŞİD’in yaşadığı toprak kayıpları sonrası strateji değişikliğine giderek bir gerilla savaşına hazırlandığını öne sürüldü.

Yayınlanma: 20.07.2017 - 22:14
Abone Ol google-news

Reuters ajansına konuşan ABD destekli Irak güçlerinden yetkililer, IŞİD’in bireyler ve küçük grupların saldırıları üzerine kurulu savaş yöntemlerine döneceğini söyledi.

Hemrin’de yeni üsler

Yetkililer, birkaç ay önce, birçok IŞİD komutanı ve savaşçısının Musul’dan ayrılarak Irak’ın kuzey doğusundaki Hemrin dağlarına geçtiğini gözlemlediklerini belirtiyor. Bu bölgeden, Irak’ın dört farklı eyaletine erişim sağlanabiliyor. Bu kişilerden bazılarının güvenlik güçleri tarafından yakalanmış olsa da, birçoğunun dağlık alana kaçmayı başardığı ve yeni operasyonlar için üsler kurdukları düşünülüyor. Irak güçleri, dokuz ay süren operasyonun ardından geçen hafta Musul’un kontrolünü yeniden ele geçirmişti. Yetkililer, Irak’ta elindeki toprakları kaybeden örgütün şimdi Kaide’nin 2003’teki Irak işgalinden sonra yürüttüğüne benzer bir savaş taktiği izleyebileceğini belirtiyor

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler