Ünlü fast food devlerinde dışkı bakterisi skandalı

BBC’de yayımlanan tüketici bilgilendirme programı Watchdog’un yaptırdığı testlerde McDonald’s, Burger King ve KFC içeçeceklerinde koliforma rastlandı.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 21:39
Abone Ol google-news

İngiliz yayın kuruluşu BBC’de yayımlanan tüketici bilgilendirme programı Watchdog’un İngiltere’deki fast food zincirlerinden topladığı numunelerde, dışkıda bulunan koliform bakterisine rastlandı. Bakterinin, McDonald’s, Burger King ve KFC’nin buzlu içeceklerinde yer aldığı açıklandı.

Her zincirden 10’ar numune alarak yaptığı test kapsamında McDonald’s içeceklerinin üç, Burger King’in altı ve KFC’nin yedi örneğinde koliform bulundu. Burger King’in dört, KFC’nin beş numunesinde bakteriye “önemli oranda” rastlandığı açıklandı.

Kendileri de şok oldu

Konuyla ilgili açıklama yapan KFC sözcüsü, sonuçlar karşısında şoke olduklarını ve çok üzüldüklerini açıklarken özellikle günlük ve haftalık denetimlerinde çok sıkı prosedürlerinin olduğunu hatırlattı.

Burger King zinciri ise yaptığı açıklamada “Temizlik ve hijyen, markamızın önceliğidir. Misafirlerimizin restoranlarımızı her ziyaretinde olumlu etki bırakabilmek için sıkı politikalarımız var” ifadelerini kullandı.

CNBC’ye konuşan McDonald’s sözcüsü de “Hiçbir şey müşterilerimizin güvenliğinden önemli değil. Prosedürlerimiz ve eğitimlerimizi yeniden gözden geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Gıda ve suların sıhhi durumunu gösteren gösterge bakterilerden koliform, sıcak kanlı hayvanların dışkılarının yanı sıra sulak ortamlarda, toprakta ve bitkilerde de var.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler