9 yıldır hapis yatan O.J. Simpson’a şartlı tahliye

Amerikan futbolunun 1970'li yıllardaki ünlü oyuncusu O.J. Simpson (70), silahlı soygun suçundan yattığı cezaevinden ekim ayında şartlı olarak tahliye edilecek.

Yayınlanma: 21.07.2017 - 21:46
Abone Ol google-news

Amerikan futbolunun 1970’li yıllardaki ünlü ismi O.J. Simpson (70), silahlı soygun suçundan yattığı cezaevinden ekim ayında şartlı tahliye edilecek. O.J. Simpson 1994 yılında ABD’nin en medyatik ve tartışmalı cinayet davasından yeterli kanıt olmadığı gerekçesiyle beraat etmişti.

9 yıldır hapis yatan O.J. Simpson’ın hapishane kurallarına uyması, önceden cezai kanıta sahip olmaması ve halka asgari bir güvenlik riski oluşturmaması gerekçesiyle şartlı tahliye kararı verildiği belirtildi. Simpson’ın tahliye duruşması televizyonlardan canlı yayımlandı. Simpson’ın 1 Ekim’e kadar serbest bırakılması bekleniyor. “Keşke hiç olmasaydı” diyen Simpson, 1994’te eski eşi Nicole Brown ve onun arkadaşı Ron Goldman’ı öldürmekten tutuklanmış ancak cinayetleri işlediğine ilişkin yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest bırakılmıştı. Simpson, 2007’de bu kez Las Vegas’ta bir otele silahlı soygun düzenlemek ve adam kaçırmaktan 33 yıla mahkûm edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler