'Almanlar daha sert politikalar istiyor'

Bild am Sonntag gazetesi için yaptırılan anket, Almanların çoğunun Türkiye’ye karşı tutumu ‘yetersiz’ bulduğunu ortaya koydu.

Yayınlanma: 23.07.2017 - 22:55
Abone Ol google-news

Bild am Sonntag gazetesi için yapılan bir anket, Almanların çok önemli bir bölümünün Türkiye’ye yönelik politikayı ‘yetersiz’ bulduğunu gösterdi. Araştırmaya göre Almanların yüzde 76’sı Alman hükümetinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı kendini yeterince savunamadığını düşünüyor. Halkın sadece yüzde 12’si bu düşünceye katılmıyor.

Ankette ortaya çıkan bir başka sonuç da Almanların yüzde 49’u artık Türkiye’ye tatile gitmeyeceğini belirtiyor, yüzde 44’ü ise gidebileceğini kaydediyor.

Almanya Dış Ticaret Odası Başkanı da Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, iki ülke arasında gerilen ilişkilerin Alman firmaları için belirsizlik yarattığını ve Türkiye’yle ticari hacmin 2 milyar euro düşebileceğini belirtti.

Bu arada Almanya Başbakanı Angele Merkel’in genel sekreteri Peter Altmaier Almanya’nın vatandaşlarını ve şirketlerini korumakla yükümlü olduğunu, bununla birlikte Türkiye’yle güçlü ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

Bild am Sonntag gazetesine demeç veren Altmaier, “Bu büyük ve önemli ülkeyle iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz fakat bu ancak Türkiye hukukun üstünlüğüne bağlı kalırsa mümkün olur” dedi.

Altmaier, Türkiye’nin Alman askerlerinin ziyaretine izin vermemesinin, Almanları tutuklamasının ve Erdoğan’ın Almanya’yla ilgili son açıklamalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Altmaier, Berlin’in insan hakları savunucusu Peter Steudtner ve gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasını istediğini, hükümetin konsolosluk yetkilileriyle görüşebilmelerinin sağlanması için her seçeneği değerlendirdiğini kaydetti.

Altmaier, Alman hükümetinin Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gerekli olduğu takdirde yaptırımlar konusunda karar vereceklerini söyledi.

Almanya son günlerde Türkiye’ye yönelik baskısını artırmış durumda. Berlin, Türkiye’ye yönelik Alman yatırımlarının sonlandırılabileceğini belirtiyor. Ayrıca Türkiye’nin başvurduğu silah projeleri değerlendiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler