Kararnamede 2’nci türbanlı büyükelçi

Dışişleri’nde dün aralarında Merve Kavakçı’nın da atandığı kararnamede bir türbanlı ismin daha olduğu ortaya çıktı. Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt Büyükelçisi olarak atandı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 23:49
Abone Ol google-news

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi olan Ayşe Sayan Kuveyt Büyükelçisi olarak atandı. Önceki gün tebliğ edilmeye başlayan kararname ile TBMM eski Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nun da Sudan’ın başkenti Hartum’a Büyükelçi olarak atandığı öğrenildi.

Ayşe Sayan, Aile Bakanlığı’ndaki Müsteşar Yardımcılığı görevinden kardeşinin bakan olması üzerine istifa etmişti. Önceki gün tebliğ edilmeye başlayan kararname ile TBMM eski Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu’nın da Sudan’ın başkenti Hartum’a Büyükelçi olarak atandığı öğrenildi. 
 
Son Dışişleri kararnamesinde Kavakçı, Kuala Lumpur’a atanırken, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan Emin Önen de Pekin’e, eski AKPli Vekil Murat Mercan da Tokyo’ya Büyükelçi olarak atanmıştı. 
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önceki gün tebliğ ettiği yeni kararnamenin 37 kişiyi kapsadığı öğrenildi. Bakanlık dışından  kararname ile 5 kişi büyükelçi olurken, içerden de  20 kadar diplomat Büyükelçi ünvanını kazanmış oldu. İşte önceki gün başlayan kararnamenin devamı: 

Kararnamedeki diğer isimler şöyle: Gülin Dinç, Santiago (Şili); Oya Tunga, Kito (Ekvador); Ece Öztürk Çil, Bogota (Kolombiya); Asım Arar, Vagadugu (Burkina Faso); Ali Davutoğlu, Darüsselam (Tanzanya); Cemil Miroğlu, Nairobi (Kenya); İdem Akay, Vientiane (Laos); Emin Önen, Pekin (Çin), Cengiz Fırat, Bişkek (Kırgızistan), Deha Erpek, Windhoek (Namibya); Erdoğan Kök, Riyad (Suudi Arabistan); Hakan Kıvanç, Harare (Zimbabve); Boğaç Güldere, Kinşasa (D. Kongo); Nurdan Altıntaş, Trinidad Tobago; Hüsrev Altıntaş, Antananarivo (Madagaskar).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler