Solunum cihazına bağlı Charlie bebek ölecek... "6 gün daha yaşasın"

11 aylık bebeği Charlie’nin bebek bakımevinde öleceğini duyan annesi yıkıldı.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 22:10
Abone Ol google-news

Dünya çapında tartışmalara konu olan 11 aylık Charlie Gard’ın akıbeti hakkında son karar verildi. Bebek, solunum cihazı ünitesinden ayırılarak bir bakımevinde kısa bir süre içinde ölecek. Tedavisi olmayan “mitokondriyal tükenme sendromu” adlı genetik bir hastalıktan dolayı önümüzdeki birkaç gün içinde hayatını kaybetmesi beklenen bebeğin son günlerini nerede geçireceği Britanya’da yargı konusu haline gelmişti. Hâkimin kararına göre hastanede müşahade altında olan bebek bir bakımevine transfer edilecek ve son günlerini doktor kontrolünde geçirecek.

 

Charlie’nin annesi Connie Yates, çarşamba günkü duruşmadan sonra gözyaşlarına boğularak karar hakkında “Ya sizin çocuğunuz olsaydı? Umarım yaptıklarınızdan memnunsunuzdur” dedi. Charlie’yi yaşatmak isteyen Connie Yates ve Chris Gard çifti, hastalığa bir çare bulmak için bebeklerini ABD’ye götürüp deneysel tedavi yöntemlerine başlamak istemişti. Ancak Charlie’nin tutulduğu Great Ormond Street Hastanesi (GOSH) doktorları bir işe yaramayacağı ve bebeğin çok acı çekmesine neden olacağı gerekçesiyle talebe karşı çıkmıştı. DW’nin haberine göre Charlie’nin yaşatılmasını sağlayan suni solunum cihazının bakımevine götürülmesini isteyen ve en azından birinci doğum günü olan 4 Ağustos’a kadar yaşamasını isteyen ailenin bu son talebi de reddedildi ve bebeğin, kendisini hayatta tutan ünite olmaksızın bakımevine sevk edilmesine karar verildi.

VEDALAŞMAK İSTEMİŞLERDİ...

Charlie’nin birinci doğum günü olan 4 Ağustos’a kadar büyük bir ihtimalle hayatını kaybetmesi bekleniyor. Charlie’nin ailesi dün BBC’ye konuşarak, GOSH’un Charlie’yle vedalaşmak için son isteklerini yerine getirmediğini söyledi. Aile, Charlie bakımevine yollanmadan önce hastanede birkaç gün geçirmek istemişti. Hastane ise yargı kararına uyduklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler