Lagarde: Aday değilim

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, AB Komisyonu Başkanlığı'na aday olmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 06.06.2014 - 15:58
Abone Ol google-news

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ile birlikte IMF'in İngiltere ekonomisine ilişkin değerlendirme raporu ortak basın toplantısına katılan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, AB Komisyonu Başkanlığı'na aday olmadığını ve görevinin başında olduğunu kaydetti.

Konuya ilişkin soruya Lagarde, "Aday değilim. Aday olmamamın sebebi ise benim bir işim var. Şu anda daha da önemli olduğunu düşünmeye başladığım bir işim var. İşimi yapmak zorundayım ve görevimi tamamlamaya niyetliyim" yanıtını verdi.

IMF raporunda İngiliz ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,9 büyümesinin beklendiği, artan konut fiyatlarının ekonomik toparlanma ve finansal istikrar üzerindeki olası olumsuz etkileri olabileceği vurgulandı.

İngiliz Merkez Bankası'nın özellikle hane halkı borcu ve emlak piyasasını kontrol altına almak için hazır olması gerektiği, parasal genişleme azaltılmadan önce faiz oranlarını artırması gerektiği ifade edildi.

Raporda parasal genişlemeye ilişkin olarak, "İngiliz Merkez Bankası'nın faiz oranı parasal genişleme dengesi azaltılmadan önce artırılmalı. Parasal koşullarda normalleşme zamanı geldiğinde, önce politika faizini artırmak varlık satışından daha tercih edilebilir bir seçenektir" denildi.

Raporda, İngiliz ekonomisinin güçlü bir şekilde toparlandığı ve ekonomik büyümenin daha dengeli bir görünüm kazandığı, yıl sonunda ülke ekonomisinin büyümesinin oldukça güçlü olacağı öngörüsüne yer verildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler