ABD’de otomobil ırkçı göstericilerin arasına daldı: 3 ölü, 30 yaralı

ABD’nin Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde bir otomobilin bir grup göstericinin arasına daldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirdi, 30 kişi yaralandı. Sosyal medya kullanıcılarının olay yerinden paylaştığı görüntülerde, çok sayıda yaralı kişinin bulunduğu görülüyor. Olaylar üzerine Virginia'da OHAL ilan edildi.

Yayınlanma: 12.08.2017 - 22:16
Abone Ol google-news

<video:802077>

ABD’in Virginia eyaletindeki Charlottesville kentinde yüzlerce ırkçı milliyetçi, Konfederasyon Ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planına karşı gösteri düzenledi. Gösteri sırasında bir araç göstericilerin arasına daldı. Yetkililer net sayıyı henüz açıklamazken, çok sayıdaki kişinin yaralandığını bildirdi.

OHAL İLAN EDİLDİ 

Öte yandan ABD'nin Virginia eyaletinde Konfederasyon Ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planına karşı düzenlenen gösterilerde ırkçı ve karşıt görüşteki iki gurubun karşı karşıya gelmesiyle başlayan olaylarda çatışma yaşanmasının ardından olağanüstü hal ilan edilmişti.

BELEDİYE BAŞKANI: BİR HAYATIN YİTİRİLMESİNDEN DOLAYI ÜZGÜNÜM

Öte yandan, ilerleyen saatlerde Charlottesville Belediye Başkanı Mike Signer, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Burada bir hayatın yitirilmesinden dolayı çok üzgünüm. Tüm iyi niyetli insanları evlerine gitmeye çağırıyorum" dedi.

 Yerel yetkililere göre yaralıların sayısının ise 8 olduğu belirtiliyor. 

İlerleyen saatlerde yapılan açıklamalarda, olayda ölen kişi sayısı 3, yaralananların ise 30 kişi olduğu bildirildi.

ÇEVRE EYALETLERDEN TAKVİYE YAPILACAK

ABD’nin Virginia eyaletinde Konfederasyon Ordusunun komutanına ait heykelin kaldırılması planına karşı düzenlenen gösterilerde ırkçı ve karşıt görüşteki iki gurubun karşı karşıya gelmesiyle başlayan olaylar sonucu olağanüstü hal ilan edildi. Yetkililer çevre eyaletlerden bölgeye asker ve polis takviyesinin yapılacağını bildirdi.

Amerikan İç Savaşı sırasında Konfederasyon Ordusunun komutanı olan General Robert E. Lee’nin Charlottesville’deki heykelinin kaldırılması planına öfkelenen göstericilerin, kentte geniş katılımlı bir gösteri düzenlemişlerdi. Bu arada karşıt gösteri düzenleyen bir grup ile milliyetçiler arasında arbede çıktığı ve iki gurup birbirine girerek olayların patlak verdiği açıklanmıştı.

Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde olağanüstü durum ilan edilmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump’dan ve Beyaz Saraydan bir açıklama yapılmazken, Melania Trump ve Paul Ryan çatışmaları sosyal medyaya hesaplarından kınadıklarını duyurdu.

POLİS HELİKOPTERİ DÜŞTÜ: 2 ÖLÜ

ABD'de ırkçı grupların sebep olduğu protesto gösterileri ve şiddet olaylarının yaşandığı Virginia eyaletinde bir polis helikopterinin düştüğü belirtildi.

Bir golf sahasının yakınına düşen helikopterin içerisindeki 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Helikopterin düşme sebebi henüz bilinmezken konuyla alakalı ilgili polis makamlarından bilgi bekleniyor. Yerel yetkililer olayın incelemeye alındığını kaydetti. ?

Polis helikopterinin, Charlottesville'deki ırkçı grupların protestolarını izlemekle görevli olduğu belirtiliyor.

Charlottesville olayları için Trump'tan ilk yorum: Nazi sloganları bağnazlık

Trump'tan güç alan Ku Klux Klan sempatizanı ırkçılar sokağa indi... OHAL ilan edildi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler