ABD'nin eski Başkan Lincoln'ün anıtına saldırı

ABD'de köleliği kaldıran eski Başkan Abraham Lincoln'ün anıtında boyalı saldırı meydana geldi.

Yayınlanma: 16.08.2017 - 21:06
Abone Ol google-news

ABD'de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı grupların kaldırılmasına karşı çıktığı Konfederasyon anıtları tartışma yaratmayı sürdürüyor. Dün Kuzey Karolina'da bir anıtın yıkılmasının ardından bu kez köleliği kaldıran ABD'nin 16. Başkanı Abraham Lincoln'ün anıtına boyayla zarar verildi.

ABD'de İç Savaş sırasında ölen Konfederasyon askerlerini onurlandıran heykeller kaldırılmaya ya da saldırıya uğramayı sürdürürken, bu kez Washigton'daki ünlü Lincoln Anıtı'na boyalı saldırı yapıldı.

Ülkede köleliği resmi olarak sonlandıran 16. ABD Başkanı Abraham Lincoln için yapılan anıtın sütunlarından birine kırmızı boyayla 'Kanunu s…yim' yazıldı.

ABD basını görevlilerin boyayı çıkarmaya çalıştığını belirtti. Görevliler yakınlarda bulunan Smithsonian Müzesi'ni gösteren haritalara da sprey boyayla zarar verildiğini açıkladı.

Lincoln liderliğindeki Birlik'i oluşturan eyaletler ayrılıkçı Güney eyaletlerinin oluşturduğu Konfederasyon ordularını İç Savaş'ta yenilgiye uğratmış, Lincoln 1863'te siyah kölelerin serbest bırakılması kararını almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler