ABD Dışişleri: IŞİD’i yendikten sonra Suriye’de kalmayacağız

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasının ardından Suriye’de kalmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Bu açıklama öncesinde Demokratik Suriye Güçleri sözcüsü Telal Silo, ABD’nin uzun süre bölgede kalacağını söylemişti

Yayınlanma: 20.08.2017 - 13:04
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, IŞİD’in yenilgiye uğratılmasının ardından Suriye’de kalmak gibi bir planlarının olmadığını söyledi.

Nauert, 18 Ağustosta’ki basın brifinginde, ABD’nin IŞİD’in yenilgisinin ardından bölgede uzun süre kalıp kalmayacağı yönündeki soruyu “Böyle bir planımız yok, bizim amacımız IŞİD’in yenilgisi” diye yanıtladı.

YPG-YPJ öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Sözcüsü Telal Silo, ABD’nin, cihatçılar mağlup edildikten sonra da bölgede uzun bir süre kalacağını belirterek “ABD ve Rojava yönetimleri arasında uzun vadede askeri, ekonomik ve siyasi anlaşmalar olacaktır” demişti.

ABD Dışişleri Sözcüsü Nauert’in açıklaması Silo’nun iddiasını soran bir gazeteciye yanıt olarak geldi.

Nauert, Suriye’de ve Irak’ta IŞİD’i yenilgiye uğratmaya odaklandıklarını belirterek bunun ötesinde bir amaçları bulunmadığını belirtti ve “Suriye kendi halkı tarafından yönetilmeli, ABD ya da başka güçler tarafından değil” dedi.

 

DSG: ABD Suriye'nin kuzeyinde on yıllarca kalacak... Rojava İncirlik'e alternatif olabilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler