Afgan sığınmacının sınırdışı edilmesine THY pilotu engel oldu

Londra'dan kalkacak bir THY uçağının pilotu, ülkesine dönerse öldürüleceğini söyleyen Afgan sığınmacıyı zorla uçağa bindirmeye çalışan yetkililere direndi. Yetkililer pilotun uçağı kaldırmayacağını söylemesi üzerine geri adım attı.

Yayınlanma: 30.08.2017 - 16:04
Abone Ol google-news


İngiltere'nin başkenti Londra'da Heathrow Havalimanı'ndan kalkan bir THY uçağı, bir zorla sınırdışı etme çabalarına sahne oldu.

Ağlayarak "Beni Afganistan'da öldürecekler" diyen 22 yaşındaki Afgan sığınmacı Samim Bigzad'ın İngiliz yetililer tarafından zorla uçağa bindirilerek sınırdışı edilmesini, uçağın pilotu engelledi.
?Yetkililer, uçağın pilotunun Bigzad'ı kastederek "Onu götüremezsiniz, uçmuyorum. Birinin hayatı tehlikede" sözleri karşısında geri adım attı.

Öte yandan Bigzad uçaktan indirilerek Gatwick Havalimanı yakınındaki Brook House Göçmen Nakil Merkezi'ne geri götürüldü. Uçak da 45 dakika rotarlı olarak kalkış yaptı. Bigzad'ın 2 yıl önce Taliban'dan kaçarak İngiltere'ye geldiği ve yaptığı sığınmacılık başvurusunun reddedildiği öğrenildi. Genç adamın akıbetinin ne olacağı ise bilinmiyor. (Sputnik)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler