ABD ile Rusya arasında kritik telefon: Tillerson ve Lavrov ilişkileri iyileştirme yollarını arıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson telefonda görüştü.

Yayınlanma: 31.08.2017 - 23:25
Abone Ol google-news



Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov ve ABD'li Tillerson'un yaptıkları telefon görüşmesinde Rusya'nın ABD'deki diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerine yönelik yeni kısıtlamaların ele alındığını duyurdu.
Bakanlığın konuyla ilgili açıklamasında, "ABD Dışişleri Bakanı, Rusya'nın ABD topraklarındaki diplomatik temsilciliklerinin faaliyetleri ile ilgili yeni kısıtlamaların en kısa zamanda açıklanacağı konusunda bilgi vermek için özellikle aradı ve söz konusu kısıtlamaların ana içeriğini bildirdi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Lavrov'un Rusya'nın başlatmadığı ikili ilişkilerdeki gerilimin tırmanması konusunda duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve ‘ABD'nin açıkladığı yeni tedbirlerin Moskova'da dikkatle incelendikten sonra Rusya'nın tepkisi konusunda bilgi verileceğini' ifade ettiği kaydedildi.


ABD: TILLERSON VE LAVROV İLİŞKİLERİ İYİLEŞTİRME YOLLARINI ARAYACAK

ABD idaresinden bir üst düzey yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Rus mevkidaşı Lavrov'un, bugün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirme yollarının bulunması gerektiği konusunda görüş birliği bildirdiklerini aktardı.
Kaynak, "Dışişleri Bakanı Lavrov çok profesyonel. Rus Dışişleri Bakanı, ilişkilerimizi iyileştirme yollarını aramamız gerektiği görüşüne katıldı" dedi.

ABD'den kritik karar: Rusya’nın San Francisco Konsolosluğu kapatılıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler