Caniler Türk konsolosluğu'nda 48 görevliyi rehin aldı

El Kaide bağlantılı cihatçı Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Musul'da Türk Konsolosluğu'nu bastı. Örgüt elemanları aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 48 görevliyi rehin aldı.

Yayınlanma: 11.06.2014 - 14:44
Abone Ol google-news

Suriye'de çoluk çocuk demeden katliamlar yapan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Musul'da Türkiye Konsolosluğu'nu bastı. IŞİD, konsolosluk binasına 900'den fazla militan ile baskın yaptı.

IŞİD, Irak ile Suriye sınırını böyle geçti FOTO GALERİ

48 çalışan rehin

Örgüt elemanları Konsolos Öztürk Yılmaz ile diplomatlar dahil 2'si çocuk 3'ü kadın 48 kişiyi rehin aldı.Rehin alınan kişiler arasında özel harekatçıların da olduğu belirtiliyor.

Reuters'a konuşan başbakanlık kaynakları, rehin alınan grubun sağlık durumlarının iyi olduğunu ve başkonsolosluk binasından IŞİD karargahına götürüldüklerini söyledi.

Ankara'da acil toplantı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la konuyu masaya yatırdı.

 Yaklaşık iki saat süren zirvenin ardından Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, toplantıda Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Erdal Öztürk’ün de yer aldığı bildirildi.

FOTO GALERİ - İşte IŞİD'in ele geçirdiği Türk konsolosluğu

Peşmerge devrede iddiası

Bazı kaynaklara göre Türk personel için Peşmerge de devreye girdi.

İŞİD'DEN İLK AÇIKLAMA

IŞİD dün de Musul'a yakıt taşıyan 32 Türk TIR şoförünü rehin almıştı.

ÇUVAL OLAYI

4 Temmuz 2003 tarihinde Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş olan Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler mensubu 11 Türk askeri ve Türkmen mihmandarları, dönemin Korgenerali Ray Odierno'nun komutanı olduğu ABD askerleri tarafından başlarına çuval geçirilerek gözaltına alınmışlardı. Süleymaniye'den alınarak Bağdat'a götürülen Türk askerleri burada sorgulanmışlar, 60 saat süren gözaltı sonrasında serbest bırakılmışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler