Aralarında Türk vatandaşlarının da yer aldığı yüzlerce IŞİD militanı peşmergeye teslim oldu

Irak'ın Telafer kentine yönelik düzenlenen operasyonda sıkışan IŞİD militanları Peşmerge'ye teslim oldu.

Yayınlanma: 05.09.2017 - 14:44
Abone Ol google-news

Irak'ın Telafer kentine yönelik düzenlenen operasyonda sıkışan IŞİD militanları Peşmerge'ye teslim oldu. Sputnik'e konuşan Türkiye vatandaşı 34 yaşındaki IŞİD militanı Uğur Çardakçı'nın annesi Halide Çardakçı, Irak'ta kendi oğlu dahil 500 civarında Türk ile ailesinin Peşmerge'ye teslim olduğunu söyledi.

Peşmerge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, birkaç gün önce Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Telafer'i IŞİD'den kurtarma operasyonunda sıkışan IŞİD militanları aileleriyle birlikte kaçıp, Peşmerge güçlerine sığındı.
Haşdi Şabi ve Irak askerlerinin kendilerini öldürecekleri korkusuyla Telafer'in kuzeyindeki İyaziye kasabasında Peşmerge'ye teslim olan 250 civarında IŞİD militanı arasında Türkiye vatandaşları da var.

Teslim olanlar arasında Azerbaycan, Yemen, Tunus, Irak, Afganistan ve Mısır vatandaşı IŞİD militanları bulunuyor.

'YÜZLERCE IŞİD MİLİTANI PEŞMERGE'YE TESLİM OLDU'

Sputnik'te yer alan habere göre Haşdi Şabi Komutanı Tahir Ebu Ali, IŞİD militanlarının Peşmerge'ye teslim olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Telafer operasyonunda sıkışan ve zor durumda kalan IŞİD militanları kaçıp Peşmerge'ye sığındı. Yüzlerce IŞİD militanı gidip Peşmerge'ye teslim oldu. Teslim olanlar arasında yabancı IŞİD militanları da vardı."

'IRAK'TA 500 CİVARINDA TÜRK İLE AİLESİ PEŞMERGE'YE TESLİM OLDU'

Peşmergeye teslim olan Türkiye vatandaşı Erzurumlu 34 yaşındaki IŞİD militanı Uğur Çardakçı'nın annesi Halide Çardakçı da Sputnik'e açıklamalarda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler