'Sünni oldukları için bırakacağız'

Türk rehinelerinden sorumlu olduğu belirtilen IŞİD 'komutanı' Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda rehin alınan Türkler için "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından" dedi.

Yayınlanma: 12.06.2014 - 10:02
Abone Ol google-news

Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunda rehin alınan Türklerden sorumlu olduğu belirtilen İŞİD komutanı, "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından" şeklinde konuştu.

Rudaw'ya konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen İŞİD komutanı, konsolosluk personelinin kentteki "gergin" durumu nedeniyle konsolosluktan alındığını savunarak "Güvenliklerini sağlıyoruz, onları ülkelerine iade edeceğiz. Korkulacak bir şeyleri yok çünkü onlar Sünni ve Hanefi inancından" dedi.

"BAŞKONSOLOS VALİLİKTE, PERSONELİ BAŞKA BİR YERDE"

Verdikleri mücadelenin sadece Irak'ın Şii hükümetine yönelik olduğunu da ifade eden komutan, Türk Başkonsolosunun Öztürk Yılmaz'ın "valilikte, personelinin ise başka bir yerde tutulduğunu" söyledi.

Komutan ayrıca "Diplomatlardan birinin yanında bir köpeği var ve biz köpeği için de yiyecek ve su verdik" dedi.

"KONSOLOSUN CEBİ ARANDI KOMUTAN YANIT VERDİ"

Rudaw ise, "İSİD'ye bir gazetecinin Türk Konsolosu'nun cebini arayıp onun yerine komutanın yanıt vermesi üzerine ulaştıklarını" anlatıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler