‘Rusya o örgüte de silah veriyor’

Moskova, TSK’nin Tel Rıfat’a operasyonuna geçit vermeyince, Ankara, ABD’den sonra Rusya’nın da YPG/PKK’ye verdiği silahları açıklamaya başladı.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 23:43
Abone Ol google-news

ABD’nin Rakka operasyonunu birlikte sürdürdüğü PKK/ PYD’ye yönelik silah ve mühimmat yardımlarına sert tepki gösteren Ankara’nın, Rusya ile başladığı İdlib’de çatışmasızlık bölgesi kurma ve Tel Rıfat’ı kontrol etme hayali suya düşünce, Rusya’nın örgüte desteği de kamuoyuna açıklandı.

Türkiye’nin kendisini dünyaya anlatması için kurulan yapılanmaların başarısız olmasının ardından kurulan ‘TRDiplomacy’ adlı internet sayfasında, 7 dilde paylaşılan veriler arasında Rus silahları da sıralandı. Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından işletildiği bilinen ancak resmi olmayan sitede daha önce ABD’nin PKK/PYD’ye verdiği silahlarla ilgili veriler paylaşılmıştı. Ancak ilk defa Rusya’ya ait veri paylaşıldı. Bu paylaşımın Fırat Kalkanı’na sıkışan TSK’nin, tüm askeri hazırlıklarına karşın Tel Rıfat’a ilerleyemeyişinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Moskova’ya aylardır toz kondurmayan ve kısa süre önce PYD’ye Rusya’nın silah yardımı yapmadığını savunan Ankara, Tel Rıfat’ın rejimin kontrolüne geçmesinin ardından PKK/PYD’ye Rusya’nın verdiği silahlar arasında anti-tank mayınları, DSHK-M ağır makineli tüfeği, roketatar, uçaksavar, karadan havaya füze gibi çok sayıda ağır silah bulunduğunu duyurdu.

Çavuşoğlu, geçen ay TRT’de katıldığı programda Rusya’nın silah yardımı yapmadığını “ABD bize her ay YPG’ye ne kadar silah verdiğinin raporunu gönderiyor, en son üçüncü raporu gönderdiler, zırhlı araç ve buldozer verdiklerini, silah vermediklerini yazdılar. Ama esas mesele (ABD’nin) vermemesi. ‘Ver, bize bildir’, bunun bir faydası yok bize. Bu silahları geri alabilecek misin? O konuda büyük bir soru işareti var. Rusya’nın YPG’ye herhangi bir silah yardımı yaptığı görülmedi” sözleriyle savunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler