Pyongyang yine meydan okudu: 'ABD bedel ödeyecek'

Kuzey Kore, altıncı nükleer testi sebebiyle Kuzey Kore’ye karşı BM Güvenlik Konseyinde yaptırımların sertleştirilmesinin oylanması isteği sebebiyle ABD’ye çok büyük acı yaşatacağı tehdidinde bulundu.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 11:12
Abone Ol google-news

Kuzey Kore, füze ve nükleer programına yönelik yaptırımı kabul etmeyeceğini yineledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) dünkü toplantısı öncesinde ise Pyongyang’dan ABD’ye yönelik yeni sert çıkışlar yükseldi. BMGK dün akşam saatlerinde Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlar içeren taslak metni oylamak için toplandı. ABD tarafından hazırlanan metinde Rusya ve Çin’in talepleri doğrultusunda bazı yumuşatmalar yapıldığı iddiaları ise gündeme düştü.

Dönem başkanı Etiyopya liderliğinde yapılan toplantı öncesinde K. Kore’den ABD’ye yönelik yeni tehditler sıralandı. K. Kore, füze ve nükleer programına yönelik hiçbir yaptırımı kabul etmeyeceklerini açıklayarak “Dünya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin (KDHC) ABD’li gangsterleri bir dizi sert hareketle nasıl alt edeceğimizi görecek” dedi. Pyongyang açıklamasında, “ABD nihayet yasa dışı ve adil olmayan sert yaptırımlar tasarısını uydurdu. KDHC, ABD’nin bedel ödeyeceğini garanti edecek” ifadelerine yer verildi.

Toplantı öncesi açıklanan BM raporunda ise K. Kore’ye yönelik uluslararası yaptırımlara rağmen Pyongyang yönetimi hammadde ihracatına ve silah ticaretine devam ediyor. Ülke finans piyasalarında da aktif rol oynuyor. Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung- Wha ise Kuzey Kore’nin nükleer ve füze denemeleriyle “tehlikeli bir yolda” ilerlediğine dikkat çekerek “Uluslararası toplumun barış isteyen üyelerini gözardı ederek devam eden provokasyonun bedeli istikrarsızlık ve ekonomik zorluklar olacaktır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler