Sarraf bir kez daha hâkim karşısına çıktı

ABD'de federal hapishane sistemindeki teknik bir arıza nedeniyle salıverildiği iddia edilen Rıza Sarraf, mahkemeye kelepçeli olarak çıktı. Sarraf, avukatı aracılığıyla suçsuz olduğunu savundu.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 07:06
Abone Ol google-news

ABD’de tutuklu bulunan ve önceki gün mahkûm kayıt sisteminde “salıverildi” şeklinde gösterilince kamuoyunda tartışmaya konu olan Rıza Sarraf, dün New York’ta mahkemeye çıkarıldı. Sarraf, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın da dahil edildiği yeni iddianamedeki suçlamaları reddetti.

New York Güney Bölge Başsavcı Vekili Joon H. Kim, içine eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan gibi isimlerin de sanık olarak eklendiği yeni bir iddianame hazırlayarak, Sarraf’a yönelik suçlamaların da kapsamını genişletmişti. Dün New York’ta, Sarraf’ın bu iddianamedeki suçlamaları kabul edip etmediği konuları üzerine bir duruşma gerçekleşti. Duruşmaya katılan CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, mahkemeye ayakları zincirli getirilen Sarraf’ın tüm suçlamaları reddettiğini belirtti.

Erteleme talep edildi

Özcan mahkemeden şu bilgileri paylaştı: “Yeni iddianamenin merkezinde artık Halkbank’ın olduğunu söyleyen Brafman, dosyanın daha da genişletilmesi, isnat edilen suçların ve istenen hapis cezasının artması dolayısıyla savunma hazırlığı yapmak için zamana ihtiyacı olabileceğini iletti. Halkbank’ın Avukatı Victor Rokko kalp ameliyatı geçirmiş. Hem Sarraf hem de Halkbank tarafından esastan yargılamanın ileri bir tarihe atılmasıyla ilgili bir talep var.”

Yaklaşık 10 dakika süren oturumda tarafları izlenecek takvimi belirlemek üzere 25 Eylül’de mahkemeye çağıran hâkim Richard Berman, 30 Ekim jürili duruşma tarihine şimdilik sadık kalınmasını istedi.

‘YENİ İSİMLER EKLENEBİLİR’

ABD’de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf’ın davasını izlemek için ABD’ye giden CHP Genel Başkan Yardıncısı Erdal Aksünger, Sarraf’ın Amerika Federal Hapishane Bürosu’nun internet sitesinden yayımlanan tahliye edildiğine dair iddiaya tepki göstererek, “Aksine dava dosyasında daha açılmamış bölümler var, açıldığında Çağlayan’ın yanına on kişi daha eklenebilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler