Londra metrosunda terör... Polisten açıklama: Bomba yüzde yüz patlamadı

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parsons Green istasyonundaki metro treninde patlama meydana geldi. Patlamanın sebebinin kova içerisine konulan el yapımı patlayıcı olduğu belirtildi. Metro vagonundaki patlamada 22 kişi yaralandı. Londra polisi, saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Bomba yüzde yüz infilak etmedi" dedi. Saldırıyla ilgili 1 şüphelinin tespit edildiği açıklandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 10:46
Abone Ol google-news

<video:824129>

Ulusal Terörle Mücadele Birimi Komiser yardımcısı Mark Rowley, başkent Londra'da bu sabah yaşanan patlamayla ilgili İngiltere Emniyeti Scotland Yard önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Rowley, yapılan ilk incelemelere göre, metro trenindeki patlamanın "el yapımı patlayıcının infilak etmesi" sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Rowley, olayda 22 kişinin yaralandığını belirterek, birçok yaralının alev yanığı sebebiyle tedavi edildiğini söyledi.  Rowley, istasyonlardaki kameraların incelendiğini, polisin soruşturmasının İngiltere iç istihbaratı MI5 tarafından da desteklendiğini belirtti.

"BOMBA TAM ANLAMIYLA PATLAMADI"

Londra Polisi ise yaptığı açıklamada, “Bomba tam anlamıyla patlamadı. Patlama yaşandı ancak bomba yüzde yüz infilak etmedi” dedi. Saldırıyla ilgili 1 şüphelinin tespit edildiği açıklandı.

Terör saldırısı sonrası İngiltere Başbakanı Theresa May de, güvenlik kabinesini topladı.

Bu sabah yerel saatle 08.20'de (TSİ 10.20) bir metro treninde gerçekleşen ve terör vakası olarak değerlendirilen olayda, yaralanan 22 kişinin hayati tehlikesi bulunmadığı aktarılmıştı. Londra polisinden daha önce yapılan açıklamada da olayın "terör vakası" olarak ele alındığı ve "terör saldırısı soruşturması başlatıldığı" belirtilmişti.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Londra'nın batısındaki bir metro istasyonunda gerçekleşen ve 22 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayı IŞİD'in üstlendiği bildirildi.

Sosyal medyadaki fotoğraflı paylaşımlarda, vagonun içinde alev almış plastik bir kova olduğu ancak vagonda ciddi hasar bulunmadığı görülüyor. Görgü tanıkları ayrıca trenden inen bazı kişilerin yüzlerinde yanıklar olduğunu aktarmıştı. Bazı görgü tanıkları da istasyondan bir an önce çıkmak isteyenlerin panikle izdihama yol açtığını ve bu sebeple yaralananlar da olduğunu belirtmişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May öğlen saatlerinde olayla ilgili olarak acil kabine toplantısına (Cobra) başkanlık yaptı.

Olayın yaşandığı metro hattının Earls Court-Wimbledon ve Ealing Broadway-Turnham Green bölümlerindeki seferler askıya alınırken, istasyon ve civarındaki yollar da polisin soruşturması kapsamında kordon altında tutuluyor.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA 

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Trump, "Londra’da zavallı bir terörist tarafından bir saldırı daha. Bunlar, Scotland Yard'ın (İngiltere Emniyeti) nazarında, hasta ve deli olarak nitelendirilen insanlar. Proaktif olunmalı! ABD'ye seyahat engeli daha geniş, daha katı ve özel olmalı ancak aptalca, bu siyasal bakımdan doğru olmazdı!” dedi. 

Londra'da 7 Temmuz 2005'te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'den fazla kişi yaralanmıştı.

"İKİNCİ BOMBA" İDDİASI

İngiltere’nin başkenti Londra’da metroda sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından polis, yine metroda ikinci bir olaya müdahale edildiğini açıkladı. Emniyet, ‘bir olay nedeniyle’, Londra metrosunun Kensington ve Edgware Road istasyonları arasında şu hizmet vermediğini açıkladı.

Londra metrosunda terör... Olay yerinden kareler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler