Meksika'daki depremde ölü sayısı artıyor

Meksika'da 7,1 büyüklüğünde meydana gelen depremde ölü sayısı 248'e yükseldi. Depremde çok sayıda bina yerle bir olurken, enkaz altında kalanlara ulaşılmaya çalışılıyor.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 08:24
Abone Ol google-news

<video:827414>

Meksika'da yerel saatle 13.14'de, 7,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi. Depremde en az 248 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.

51 KİLOMETRE DERİNLİKTE MEYDANA GELDİ

 ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), merkez üssü Puebla eyaletine bağlı Rabosso kentinin 5 kilometre kuzeydoğusundaki depremin, 51 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı.

Ulusal Sivil Koruma Şeif Luis Felipe Puente, Twitter'dan yaptığı paylaşımda kendilerine henüz hasar bilgisi ulaşmadığını belirtti.

 ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

 Başkent Meksiko'da da hissedilen deprem, halk arasında korkuya neden oldu. Çok sayıda bina enkaza dönerken, halk panik içerisinde evlerini terk ederek sokağa döküldü. Bazı bina enkazlarında mahsur kalanların olduğu belirtildi. Meksiko'daki uluslararası havalimanında uçuşların durdurulduğu öğrenildi.

Puebla Valisi Tony Gali de Twitter'daki paylaşımında, Cholula kentinde bazı kiliselerin çan kulelerinin yıkıldığını, bazı binaların da hasar gördüğünü belirtti.

 248 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 Gelen son bilgilere göre depremde en az 248 kişi hayatını kaybetti.

Ülkede 8 Eylül'de yaşanan 8,1 büyüklüğündeki depremde de 96 kişi yaşamını yitirmişti.

4 MİLYON KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

 İlk belirlemelere göre Mexico City’de 40’tan fazla bina hasar gördü. İtfaiye ekipleri gaz kaçaklarından kaynaklanan yangın ihbarları alıyor. Yerel kaynaklar başkentte tamamen yıkılan binaların bulunduğunu ve enkaz altına kalanlar için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Deprem enerji hatlarına da zarar verdi. Depremden dolayı yaklaşık 4 milyon kişi elektriksiz kaldı.

 Mexico City, 19 Eylül 1985’te 8.2 şiddetinde depremle sarsılmış ve yaklaşık 10 bin kişi yaşamını yitirmişti. Kenti harabeye çeviren depremde en az 30 bin kişi de yaralanmıştı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

DIŞİŞLERİ Bakanlığı'nca, dün meydana gelen 7,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Meksika hükümetine ve halkına başsağlığı dileğinde bulunuldu. Bakanlık, "İhtiyaç olması durumunda Türkiye'nin Meksika'ya elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğunu bildiriyoruz" dedi.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin Meksika'ya elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"19 Eylül 2017 tarihinde Meksika'nın Puebla Eyaletinde meydana gelen depremin yüzlerce can kaybına ve hasara yol açtığını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Meksika halkının acısını paylaşıyor; hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi iletiyor, yaralılara şifa diliyoruz. Dost Meksika Hükümeti ve halkıyla güçlü dayanışma duygularımızı yinelerken, ihtiyaç olması durumunda Türkiye'nin Meksika'ya elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğunu bildiriyoruz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler