Katalonya’da binlerce kişi ‘bağımsızlık nöbeti’ tutuyor

Barselona kentindeki Yüksek Mahkeme binası önünde bir araya yaklaşık 20 bin Katalan 'bağımsızlık nöbeti' tutuyor.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 19:03
Abone Ol google-news

Evrensel'in haberine göre; İspanyol polisinin, 1 Ekim’de bağımsızlık referandumu yapmaya hazırlanan Katalonya Özerk Bölgesine yönelik operasyonu ve 14 Katalan hükümeti yetkilisini gözaltına almasına tepkiler sürüyor. Bugün sabah saatlerinde Barselona kentindeki Yüksek Mahkeme binası önünde toplanan yaklaşık 20 bin Katalan’ın eylemi devam ediyor. 

GÖZALTINDAKİLER BIRAKILANA KADAR

Anayasa Mahkemesi 1 Ekim referandumunun askıya alındığını açıklamıştı. “Bağımsızlık!” sloganıyla Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesi binası önünde toplananlar ise “gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar” eylemi sürdüreceklerini açıkladı. 

Publico gazetesinin haberine göre Katalonya Parlamentosu da açıklama yaparak “kimseyi yolda bırakmamak için” eylemlerin sürdürülmesi çağrısı yaptı. Katalonya Parlamentosu Başkanı Carme Forcadell ve çok sayıda Katalan milletvekilinin de eyleme katıldıkları belirtildi. 

ÖĞRENCİLER DE YÜRÜYÜŞ YAPTI

Öte yandan Katalonya’ya yönelik baskılar okul ve kampüslerde de protesto edildi. Lleida Üniversitesi (UdL) ve Lleide Lisesi öğrencileri de öğle saatlerinde okullarından çıkarak gözaltıların serbest bırakılması talebiyle yürüdüler. Lise ve üniversite öğrencileri “Sınıfları boşaltıyoruz, sokakları dolduruyoruz” sloganları attılar. 

Bu arada “bağımsızlık karşıtı” bir grubun da İspanya Krallığı bayraklarıyla Barselona Emniyet Müdürlüğü önünde eylem yaptığı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler