Gerilime karşın övgü yağdırdılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün New York’ta ABD Başkanı Donald Trump’la görüştü. 50 dakika süren toplantı öncesinde ‘gerilime’ karşın iki lider birbirlerine övgüler yağdırdı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Trump ve Erdoğan'ın, IKBY'nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı oldukları ifade edildi.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 22:16
Abone Ol google-news

Mayıs ayında Erdoğan'ın korumalarının Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği önündeki göstericilere müdahalesinin ardından yaşanan gerginlikten 4 ay sonra ilk kez New York'taki Birleşmiş Milletler toplantısında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Lotte New York Palace Otel'deki görüşmesi 50 dakika sürdü. Erdoğan, gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, görüşmenin içeriğiyle ilgili "İyi geçti" ifadesini kullandı.İki liderin, ağırlıklı olarak Kuzey Irak'taki referandum ve Suriye'yi konuştukları belirtildi. Cumhurbaşkanlığı' tarafından yapılan açıklamada iki liderin bağımsızlık referandumuna karşı oldukları ifade edildi.

Görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili ve heyetlerarası görüşme öncesi Türk ve yabancı gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

ERDOĞAN: BÖLGESEL GELİŞMELERİ ELE ALMA FIRSATI BULACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin basına açık bölümünde yaptığı açıklamasına, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika'da değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşmeyi gerçekleştireceğiz" sözleriyle başladı.

"İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de bu fırsatı yakaladığımız için kendilerine özellikle çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

TRUMP: HARİKA BİR DOSTLUĞUMUZ VAR, ERDOĞAN ARKADAŞIM OLDU

Görüşme öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Trump ise, "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi ve bunda Erdoğan'la kişisel ilişkilerinin önemli rol oynadığını belirtti. Trump, Erdoğan'ın 'dünyanın çok zor bir bölümünde' liderlik yaptığını kaydetti. "Harika bir dostluğumuz var" diyen ABD Başkanı, "Erdoğan arkadaşım oldu" ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığınca, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmeye ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın New York'ta bir araya geldiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Görüşmede, bölgesel meselelerin çözümü için iş birliğinin geliştirilmesi ve tüm terör örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususlarında mutabık kalınmıştır. İki lider, 25 Eylül 2017 tarihinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin gerçekleştirmeyi planlanladığı referanduma karşı olduklarını ifade ederek, bu tür bir adımın ciddi sonuçları olacağını vurgulamışlardır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler