Lavrov: NATO soğuk savaş iklimini yeniden yaratmaya çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO’nun Avrupa alanında eşit ve bölünmez güvenlik ilkesine uymayı reddederek soğuk savaş iklimini yeniden yaratmaya çalıştığını belirtti.

Yayınlanma: 21.09.2017 - 23:10
Abone Ol google-news


Sputnik'te yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu’nda konuşan Lavrov, “Son 25 yılda ülkemiz, tüm imtihanlara rağmen, soğuk savaş mirasını yok etme yolundaki kendine düşen kısmını dürüstçe geçti. Avrupa Atlantik bölgesinde ve genel olarak tüm dünyada güven ve karşılıklı anlayışın güçlenmesi için çok şey yaptık” dedi.

Ancak bunun Batılı partnerler tarafından karşılık bulmadığını söyleyen Rus bakan, “NATO, 1990’lı yıllarda görkemli biçimde ilan edilen Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) alanında eşit ve bölünmez güvenlik ilkesini hayata geçirmeyi reddederek soğuk savaş iklimini yeniden yaratmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Batı’nın ‘yanımızda olmayan karşımızda’ ilkesine dayanarak kendi politikasını inşa ettiğini dile getiren Lavrov, “NATO’nun doğu yönünde pervasız bir genişleme yoluna girdi ve eski Sovyetler Birliği alanında istikrarsızlıkları kışkırtarak Rusya karşıtı eğilimleri teşvik etti” diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler