Amerika Başkanı Donald Trump'ın hedefi bu kez Facebook

Trump, Rusya’nın 2016 seçimlerine olası müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturmaya itiraz etmeyi sürdürüyor.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 14:00
Abone Ol google-news


Amerika Başkanı Donald Trump, Rusya’nın 2016 seçimlerine olası müdahalesine ilişkin yürütülen soruşturmaya itiraz etmeyi sürdürüyor. Trump, rakibi Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton’a yakın olmakla ve yalan haber yapmakla suçladığı medyaya yönelik saldırılarını da devam ediyor.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre; Trump’ın yeni açıklaması Facebook’u hedef aldı. Sosyal paylaşım sitesi, Rusya bağlantılı olduğu belirlenen ve 2016 seçimlerini etkileme amacı taşıyan 3 bin reklama ait verileri, konuyla ilgili soruşturma çerçevesinde Kongre’ye teslim edeceğini açıklamıştı.

Trump Twitter hesabından yayınladığı mesajda “Rusya yalanı sürüyor, şimdi de Facebook’ta reklamlar. Peki ya yalancı Hillary’ye fayda sağlayan taraflı ve dürüst olmayan medyanın yayınları? Seçimlerimiz üzerindeki en büyük etki yalancı Hillary Clinton için çığlıklar atan Yalan Haber Medyası’ydı. Sonra, o (Clinton) kötü bir adaydı” ifadelerini kullandı.

ZUCKERBEG’DEN AÇIKLAMA

Facebook kurucu ve yöneticisi Mark Zuckerberg Perşembe günü canlı yayınlanan bir açıklama yaparak Facebook’un Kongre ve Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü soruşturmalarda işbirliği yapacağını yineledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler