Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın özgürlüğüne kavuştu

Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle 4 Ağustos'ta İspanya'da tutuklanan Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın şartlı olarak tahliye edilmişti. Hamza Yalçın'ın salı gününden sonra tamamen serbest bırakılacağı öğrenildi. Yalçın'ın işlemlerinin tamamlanması için salı gününe kadar İspanya'da bulunması gerekiyor.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 16:52
Abone Ol google-news

Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından arandığı gerekçesiyle 4 Ağustos günü İspanya’nın Barselona kentinde tutuklanan Odak dergisi başyazarı Hamza Yalçın dün olarak tahliye edilmişti.  İspanya Adalet Bakanlığı’nın verdiği nihai karara göre Hamza Yalçın tamamen serbest kaldı. Hamza Yalçın'ın işlemlerinin tamamlanması için salı gününe kadar İspanya'da bulunması gerekiyor.

Uzun yıllardan beri İsveç’te yaşayan Yalçın’ın tutuklanması İsveç ve İspanya’da tepkilere yol açmış, her iki ülkedeki yazar ve gazeteci örgütleri ve bazı siyasi partiler Yalçın’ın serbest bırakılmasını talep etmişti.

ODAK dergisinden açıklama

Hamza Yalçın'ın serbest bırakılmasıyla ilgili açıklama yapan Odak Dergisi şu ifadeleri kullandı:

Hamza Yalçın’ın özgürlüğüne kavuşması demokratik ve devrimci güçlerin ülke sınırlarını aşan dayanışmacı tutumu ve eylem pratiklerinin ürünüdür.

Başyazarımız ve dergimiz Odak’la dayanışmayı büyüten tüm dost ve yoldaşlara teşekkürü bir borç biliriz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler