Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah: Bölünmenin ilk adımı atıldı

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Türkiye ve İran'dan yapılan açıklamalara paralel olarak IKBY'nin bağımsızlık referandumuna karşı çıktı.

Yayınlanma: 01.10.2017 - 22:24
Abone Ol google-news

Ortadoğu’da “direniş lideri” ününe sahip Lübnan Hizbullahı’nın lideri Hasan Nasrallah, Şiiler için kutsal Aşure Günü vesilesiyle dev ekrandan halka seslenişinde İsrail ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) hedef aldı. IKBY’nin bağımsızlık referandumu için “Bölgenin bölünmesinin ilk adımıdır” çıkışını yapan Nasrallah “Bölünme, bölünme ve bölünmeye kapı açacak. ABD ve İsrail, IŞİD tehlikesinin bertaraf edilmesinin ardından asıl planları olan bölge ülkelerini parçalama politikasına geri döndüler” değerlendirmesini yaptı. “Kürdistan’la başlayan böl-yönet politikasının hedefleri arasında, Irak’ın yanı sıra, İran, Suriye, Lübnan ve Filistin de var” görüşünü savunurken “bölünme, bölgenin, ne zaman biteceğini Allah’ın bileceği iç savaşlara sürüklenmesi anlamına gelir” uyarısı yaptı.

‘İsrail sonunu görmüyor’

İsrail’in bağımsız Kürt devletine verdiği desteğe de dikkat çeken Nasrallah, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu “Suriye, Lübnan ve Gazze Şeridi üzerinden bölgeyi savaşa sürüklemeye çalışmakla” suçladı. “İsrail’in bu savaşın fitilini ateşlerse nerelere varabileceğine dair isabetli bir değerlendirmesi yok. Bu savaş budalalığına girerlerse onları neyi beklediğine dair doğru bir resme sahip değiller” dedi. İsrail’in savaşın nerelerde verileceğine, kimlerin katılacağına dair fikrinin olmadığını savunan Hizbullah lideri, daha önce de İsrail’in çıkaracağı bir savaşta İran, Irak, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden binlerce kişinin gelip kendi saflarında savaşacağı tehdidini savurmuştu.

İsrail’e göç etmiş Yahudilere “İsrail’i terk edip geldikleri ülkelere geri dönmeleri, böylece budala Netanyahu hükümetinin kendilerini sürükleyeceği savaşlara aracı olmamaları” çağrısı da yapan Nasrallah, “Savaş çıkarsa işgal edilmiş Filistin topraklarında güvende olmayacaksınız” dedi. İsraillilere “Bizim savaşımız işgalci Siyonistlerledir; Yahudilerle değil” diye seslendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon