Fransa'daki yangınla ilgili gözaltına alınan kişi suçunu itiraf etti

Fransa'nın Mulhouse kentinde önceki gece meydana gelen yangınla ilgili gözaltına alınan 28 yaşındaki gencin, sorgu sırasında suçunu itiraf ettiği açıklandı.

Yayınlanma: 03.10.2017 - 21:14
Abone Ol google-news

<video:836180>

Fransa'nın Mulhouse kentinde bir binada yangın çıkararak 3'ü Türk 5 kişinin ölümüne neden olan zanlı suçunu itiraf etti.

Fransa'da yangın faciası: 3'ü Türk 5 kişi yaşamını yitirdi

Geçtiğimiz Pazar günü 3'ü Türk 5 kişinin ölmesine ve ikisi ağır olmak üzere 8 kişinin de yaralanmasına neden olan yangında Pazartesi günü gözaltına alınan 28 yaşındaki zanlı yangını çıkarttığını itiraf etti. Kendisi de aynı binada oturan zanlı Mulhouse polisine verdiği ifadede suçunu itiraf etti ve yangını “Çok gürültülü” komşularına karşı çıkarttığını söyledi. 

28 yaşında olan ve aynı binada yaşadığı açıklanan kişinin, yangın gecesi sigara izmaritini binanın bodrum katına attığı ve yangına sebebiyet verdiği kaydedildi. Yerel DNA gazetesi, zanlının, hakkında dava açılmak üzere savcılığa sevk edildiğini yazdı.

 Emniyet güçleri tarafından, geçmişte de benzeri olaylara karıştığı için tanınan suçlu önümüzdeki Pazartesi günü hakim karşısına çıkartılacak.

Mulhouse Cumhuriyet Savcısı Dominique Alzeari, dün düzenlediği basın toplantısında, "Yangının büyük olasılıkla kundaklama olduğunu düşünüyoruz. Elimizdeki tüm bulgular bizi bu kanıya götürüyor" demişti. Yangın sırasında bölgede bulunan ve 2 saat içinde gözaltına alınan 28 yaşındaki kişinin en önemli şüpheli olduğunu açıklayan Alzeari, şüphelinin kundaklama ve haneye tecavüz gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu bilgisini vermişti. Yangında toplam 5 kişinin yaşamını yitirdiği yangında 8 kişi de yaralanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler