Bağdat'tan yeni açıklama: Gerekirse güç kullanırız

Başbakan Yıldırım'ın kısa süre içerisinde Bağdat'ı ziyaret edebileceğini söyleyen Irak Büyükelçisi, 'Sınır kapısının kontrolü için gerekirse güç kullanacağız' dedi.

Yayınlanma: 06.10.2017 - 12:33
Abone Ol google-news

Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, "Başbakan Binali Yıldırım, kısa süre içinde Bağdat'ı ziyaret edebilir. Her türlü operasyon için Başika konusunun çözülmesi gerekir. Sınır kapısının kontrolü için gerekirse güç kullanacağız. Türkiye ile yaptığımız tatbikat da buna bir hazırlık" dedi.

 Bağdat ile Türkiye arasındaki petrol alışverişiyle ilgili ise "Petrol ve doğalgaz anlaşması konusunda iki ülke enerji bakanlıkları iki sayfalık yeni bir mutabakat zaptı üzerinde çalışıyor. İki ülke için kazan kazan olacak bir sonuca ulaşmayı umuyoruz" ifadesini kullandı.

Halk Bankası'nda tutulan petrol doğalgaz paraları konusunda Yıldırım'ın ziyareti sırasında bir çözüm bulmayı planlıyoruz diyen İbrahim el Alevi, " Yeni sınır kapısının Irak'ın Fişabur kenti üzerinden yeni kapı açılması için çalışma yürütülüyor. Fişabur petrol boru hattının hemen yanında olacağı için buranın güvenliğinin de daha rahat sağlanacağı söylenebilir"şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler