Çin: İran nükleer anlaşmasının süreceğini umuyoruz

Çin Dış İşleri sözcüsü Hua Şunying, İran nükleer anlaşmasının devamını umduklarını bildirdi.

Yayınlanma: 09.10.2017 - 12:13
Abone Ol google-news

Çin, bugün İran'la nükleer anlaşmanın devamını umduklarını açıkladı. Açıklama, ABD Başkanı Trump'ın anlaşmayı iptal edeceği haberinin ardından geldi. Geçtiğimiz hafta adı açıklanmayan bir ABD yetkilisi, Trump'ın İran'a karşı daha agresif bir strateji geliştirmesinin beklendiğini açıklamıştı. 

Pekin'de konuşan Çin Dış İşleri sözcüsü Hua Şunying, diyalog yoluyla barışçıl çözümün iyi bir örneği olan İran nükleer anlaşmasının nükleer silahsızlanmada ve Ortadoğu'da barış ve istikrarın korunmasında önemli bir rol oynadığını ifade etti. Şunying, "Kapsamlı İran nükleer anlaşmasının ciddiyetle uygulanmaya devam edeceğini umuyoruz" dedi.

İranlı yetkililer, ekonomik yaptırımların kaldırılması karşılığında nükleer programlarını sınırlandırmalarına dayanan anlaşmayı bozan tarafın Tahran olmayacağını belirtiyor.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya, Çin, AB ve İran tarafından imzalanan anlaşmanın Washington yönetimi tarafından iptal edilmesi ihtimali, ABD müttefikleri arasında da tedirginlik yaratıyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler