Telefondaki kayıtlı mesaj vasiyet sayıldı: Anne ve oğlu şoke oldu

Avustralya’da 55 yaşında hayatını kaybeden bir adamın, telefonunda kayıtlı olan kısa mesajı mahkeme tarafından delil sayıldı ve mal varlığı oğlu ve karısı yerine kardeşine kaldı.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 15:08
Abone Ol google-news
 
Telefonuna evini ve emekli aylığını kardeşine bıraktığını yazan ve sonuna gülümseme emojisi koyan adan Ekim 2016’da hayatını kaybetti. Telefonu inceleyen yetkililer bunun bir tür vasiyet olduğuna karar verdi ve taraflar mahkemeye başvurdu. Yargıç Susan Brown, kararını Brisbane Yüksek Mahkemesi'nde açıkladığı sırada "Metnin gayri resmi niteliği, müteveffanın vasiyet niyetlerini temsil etmek için yeterli olmadığı anlamına gelmiyor” dedi ve mirasın kardeşe verilmesine karar verdi. Mahkeme tarafından yayınlanmayan kısa mesajın tam metinde adamın eşinden nasıl hoşnutsuz olduğunu anlattığı ortaya çıktı.  Mesajın yayınlanan bölümünde ise şunlar yazıyor: “Sen ve yeğenin emekliliğimi ve evi alın ….. O (karısından bahsediyor) evden kendi eşyalarını alsın ve çıkıp gitsin, eski sevgilisine dönsün”. Mesaj ölen adamın hesap bilgileri, "kendi iradem ile yazıldı" ifadesi ve gülümseyen yüz emojisi ile son buldu.

Adamın karısı, mesaj henüz gönderilmediğinden, taslaklarda durduğundan bunun “irade” olarak kabul edilemeyeceğini savundu ancak mahkeme, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, metnin yazılmasının adamın kendi iradesini gösterdiğine hükmetti.

Karara rağmen, hakim ölen adamın eşinin aile yasası uyarınca mülk için başka bir başvuruda bulunabileceğini de belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler