Suriye'den Kürtlere özerklik sinyali: Masaya oturabiliriz

Şam yönetiminin, özerklik konusunu müzakereye hazır olduklarını açıklamasının ardından Suriyeli Kürtlerden yanıt geldi. Cezire Kantonu Dış İşleri Eş Bakanı Abdülkerim Umar, yaptığı açıklamada Şam'la diyaloğa açık olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 15:24
Abone Ol google-news

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, IŞİD'in yenilgiye uğratılmasından sonra Kürtlerle özerkliği konuşabileceklerini açıkladı. Muallim, gelecekte müzakere edip bir formül bulabileceklerini söyledi.

Mahkemeden 'Kürdistan referandumu' komisyonu hakkında karar... Barzani tutuklanacak mı?

 Sputnik'e verdiği demeçte, IŞİD'le mücadele sona erdikten sonra Suriyeli Kürtlerle özerklik konusunu istişare etmeye hazır olduklarını belirten Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in sözlerine yanıt veren Umar, "Bu açıklamaları olumlu ve gecikmiş buluyoruz. Bu adım, bir temel teşkil edebilir. Ülkedeki krizin çözüme kavuşturulması konusunda Şam'la diyaloğa açığız" dedi.

 Russia Today’e konuşan Muallim, IKBY yönetiminin tartışmalı bağımsızlık referandumuyla ilgili 'Irak'ın bütünlüğünden yanayız' ifadelerinde bulunurken, Suriyeli Kürtlerin özerkliği için kapı araladı.

KÜRTLER ABD YARDIMLARININ SARHOŞLUĞU İÇİNDE

Öte yandan Muallim, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Soçi'de gerçekleştirdiği görüşmede, Kürt güçlerini, Suriye'de petrol olan bölgelerin denetimini ele geçirmek için hükümet güçleriyle yarışmakla itham etti.

Kürt güçleri Suriye'nin, egemenliğinin ihlal edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğini çok iyi biliyor" diyen Muallim, şunları söyledi: Onlar şu anda ABD'nin yardım ve desteğinin sarhoşluğu içerisindeler. Fakat bu yardımın sonsuza dek sürmeyeceğini anlamaları gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler