Vize krizi sonrası ABD ile ilk temas

ABD ile vize krizi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Tillerson ie telefonda görüştü.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 18:30
Abone Ol google-news


ABD krizi sonrası Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Tillerson ile telefonda görüştü. Geçtiğimiz günlerde ABD ile Türkiye karşılıklı vizeleri iptal etmişti.

15 Temmuz'dan bu yana Washington ile Ankara arasında yaşanan kriz doruğa ulaştı. ABD Büyükelçiliği, Türkiye'den vize başvurularını süresiz durduğunu açıklamıştı. ABD, Türk vatandaşlarına yönelik ilk defa aldığı yaptırım kararı için 'ABD tesisleri ve personelinin güvenliğini' gerekçe olarak göstermişti. ABD’nin kararının ardından Türkiye de ABD vatandaşlarına yönelik tüm vize işlemlerini askıya aldığını duyurmuştu..

SÖZCÜDEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, "Türk hükümeti tarafından yapılan suçlamalarda şeffaflığın önemini vurguladı"ğını açıkladı.

 Heather Nauert, Türkiye ve ABD arasındaki vize restleşmesinin ardından ilk kez yapılan Çavuşoğlu - Tillerson görüşmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

 "ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson bugün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Bakan Tillerson, Dışişleri Bakanı’na (Çavuşoğlu) ABD’nin Türkiye diplomatik misyonlarındaki Türk vatandaşı çalışanlarının ve bir çok ABD vatandaşının göz altına alınmasına ilişkin derin endişelerini dile getirdi. Bakan Tillerson Türk hükümeti tarafından yapılan suçlamalarda şeffaflığın önemini vurguladı ve Türk hükümetinin bu suçlamalara ilişkin delilleri sunması gerektiğini belirtti. Bakan Tillerson ve Bakan Çavuşoğlu ABD’nin bu tutuklamalara ilişkin endişelerini gidermek için iki tarafın sıcak temas halinde kalması konusunda anlaştılar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler