"Kerkük'e saldırı hazırlığı var" diyen Peşmerge'ye Irak'tan yalanlama

Peşmerge Genel Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada Irak Ordusu ile Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük'e saldırı hazırlığında olduğunun gözlendiği belirtildi. Irak Ordusu bu iddiayı yalanladı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 12:03
Abone Ol google-news

IKBY Peşmerge Genel Komutanlığı, Kerkük’teki durumla ilgili açıklama yaptı. Bu sabah yapılan açıklamada Irak Ordusu ile Şii güç Haşdi Şabi'nin Perşembe gecesinden itibaren Kerkük'e "yabancı destekli" saldırı için hazırlık yaptığı iddia edildi.

“Dün gece Haşdi Şabi güçleri ile Irak ordusuna bağlı bazı güçler, özellikle Kerkük çevresinde, peşmergenin denetimindeki bölgelere saldırı amacıyla hazırlık ve hareketlilik halinde olmuştur” denilen açıklamada uluslararası topluma ve ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine de “Bu kargaşa hali, büyük bir felakete dönüşür” uyarısı yapıldı.

Rudaw'ın aktardığı açıklamada “Savaşa ve kan dökülmesine karşıyız ama tehdit, saldırı ve savaş naralarını da kabul etmiyoruz” ifadelerine de yer verildi.

IRAK ORDUSU'NDAN YALANLAMA

Irak ordusu, Kerkük'e operasyon başlattığı yönünde bazı medya kuruluşlarında çıkan haberleri yalanladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, ordunun basın biriminin Facebook sayfasından yaptığı açıklamada "Birliklerimiz hâlâ özgürleştirilen bölgeleri inceliyor ve temizliyor. Kamuoyunda kafa karışıklığına yol açan basın kuruluşlarını uyarıyoruz. Herkesi resmi kaynaklardan gelen bilgileri kullanmaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Ajans, kendilerine telefonla bilgi veren ve adının yazılmasını istemeyen bir generalin "Irak ordusu Haziran 2014'te yaşanan olaylar sırasında kaybettiği pozisyonları geri almak için ilerliyor" dediğini belirtmişti.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi de Perşembe günü Kerkük'e saldıracakları iddiasını reddetmişti.

Öte yandan hem Irak ordusu, hem de Peşmerge Kerkük'e asker göndermeye devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler