Suriyeli efsane komutan İsam Zahreddin yaşamını yitirdi

Suriye Ordusu'nun tanınmış komutanlarından İsam Zahreddin, Deyrizor'da mayın patlamasında hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 13:58
Abone Ol google-news

 

Suriye Ordusu'nun Dürzi komutan İsam Zahreddin'in Deyrizor'da mayın patlamasında hayatını kaybetti. Zahreddin, Havica-Sakr'da IŞİD tarafından yerleştirilen bir mayının patlaması sonucunda yaşamını yitirdi.

IŞİD'e karşı büyük zaferler kazanan ve Deyrizor'da çok sayıda sivilin hayatını kurtardığı bilinen Zahreddin, IŞİD'e karşı cephenin ön saflarında savaşan ve yaralanan Suriye askerlerini sırtında taşıyan bir komutan olarak halkın sevgisini kazanmıştı.

Zahrettin'in daha önce 2014'te öldürüldüğü öne sürülmüş daha sonra bu iddialar yalanlanmıştı.

Suriye Enformasyou adlı sosyal medya hesabı da İsam Zahreddin'in mayın patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Sayadan yapılan açıklamada "Suriye ordusunun yiğit komutanlarından Tuğgeneral İsam Zahreddin; Deyrezzor kırsalı Huveycet Sakir Bölgesinde patlayan bir mayın sonucunda şehit düştü." denildi. 

İSAM ZAHREDDİN KİMDİR?

Cumhuriyet Muhafızları'na bağlı 104. Hava İndirme Taburu'nun komutanı olan İsam Zahreddin Suriye'nin Suveyda kentine bağlı Terba köyündendi. Dürzi kökenli olan Zahreddin, 1982 yılında orduya, 1987 yılında da Cumhuriyet Muhafızları'na katıldı. Suriye'ye yönelik vekalet savaşı başladığında Zahreddin, daha sonra taraf değiştirerek Suriye'den kaçacak olan General Menaf Tlass'ın yardımcısıydı.

Tlass'ın taraf değiştirmesiyle 104. Tugay Komutanı olan Zahreddin, önce Humus'un Bab-ı Amr semtinde ilk büyük çaplı silahlı isyanı bozguna uğratarak dikkat çekti. Silahlı grupların ilk büyük Şam taarruzunun boşa düşürülmesinde de büyük rol oynayan Zahreddin, 2013 yılındaki Halep kuşatmasını kırmakla görevlendirildi. Bu görevi icra ederken cihatçı grupların kuşatmaya aldığı Deyrezzor'a gönderilen Zahreddin asıl ününü de burada kazandı.

Üç yıl boyunca Deyrezzor'da kalarak kentin IŞİD işgaline uğramasını engelleyen başarılı komutan, kuşatmanın kırılmasının ardından Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından tebrik edilmişti. Zahreddin, IŞİD saldırılarında ön saflarda savaşması ve hatta yaralanan askerlerini sırtında taşıyarak çatışma bölgesinden çıkardığı videolarla Suriye halkının sevgisini kazanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon