Neo-Nazi lider, "Yahudi ve eşcinselim" diyerek istifa etti

İngiltere’de neo-Nazi Ulusal Cephe’nin önde gelen isimlerinden Kevin Wilshaw istifa etti. Wilshaw, "Yahudi ve eşcinselim" dedi.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 10:15
Abone Ol google-news

İngiltere'nin önde gelen aşırı sağcı liderlerinden olan Kevin Wilshaw istifa etti. Aşırı sağcılığı bıraktığını ve geçmişinden pişman olduğunu söyleyen Wilshaw, bugüne kadarki hayatını şekillendiren aşırı sağcılığın boşluğunu doldurmanın zor olacağını da söyledi.

Indepentent'ın haberine göre bir televizyon programında istifa kararı hakkında konuşan Wilshaw, "Zarar da vermek istiyorum, ama sıradan insanlara değil, bu türden saçmalığın propagandasını yapanlara - onların, bir yalanı yaşayıp bu tür propagandanın alıcısı olanların canını yakmak istiyorum" dedi.

Öğrencilik yıllarında çok fazla arkadaşı olmadığını ve bir tür 'yoldaşlık' aradığını söyleyen Wilshaw, aşırı sağcılığı bırakmaya nasıl karar verdiğini de anlattı. Eşcinsel olduğunu ve aynı grupta yer aldığı kimselerin bunu fark ettiklerinde kendisini taciz ettiklerini belirten Wilshaw "Bunu söylemek çok bencilce ama doğru, insanların taciz edildiğini, onlara bağrıldığını, sokakta onlara tükürüldüğünü gördüm - ama yaptığınızın yanlış olduğunu ancan bunlar size yönelince anlıyorsunuz" dedi. Wilshaw, annesinin Yahudi olduğunu ve bekarlık soyadının Benjamin olduğunu da ifade etti.

Wilshaw'ın bu açıklamaları yaptığı programda konuştuğu muhabirin şaşkınlıkla "Yani siz Yahudi kökenli ve eşcinsel olan bir Nazi'siniz" dediği, Wilshaw'ın ise "Bunlar doğru. Çelişki de burada" diye yanıt verdiği görülüyor.

Independent, günümüzde aşırı sağcı BNP (İngiltere Ulusal Partisi) üyesi olan Wilshaw'ın 1980'lerde de ırkçı Ulusal Cephe'nin önde gelen örgütçülerinden olduğunu aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler