Cumhurbaşkanı danışmanından Almanya'daki çeteye destek: Güzel çalışmalara devam edin

Almanya'daki Osmanlılar adlı çete hakkında yazılan raporda çetenin Türkiye hükümetiyle ilişkili olduğu belirtildi. Raporda çetenin liderinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik'ten de destek gördüğü vurgulandı.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 11:20
Abone Ol google-news

Alman polisinin "Almanyalı Osmanlılar" adlı çeteye dönük baskınları gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili raporunda çetenin Türkiye hükümetiyle bağlantılarına işaret eden KRV (Kuzey Ren-Vestfalya) Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, bugün Eyalet Meclisi İçişleri Komisyonu üyelerini  bilgilendirecek. 

Raporda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kurucumuz" diye söz eden çetenin liderinin 2016 yılının Ekim ayında Erdoğan'ın başdanışmanlarından İlnur Çevik tarafından Ankara'da kabul edildiği ve sonrasında "Saygıdeğer kurucumuz ve Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından İlnur Çevik, Almanyalı Osmanlıları Cumhurbaşkanlığı'nda kabul etti. Grubun sembolünün olduğu tişörtü giyerek, cumhurbaşkanlığının yurt dışındaki terör örgütlerine karşı mücadele eden Türk vatandaşlarının arkasında olduğunu söyledi" şeklinde açıklamalarda bulunduğu da aktarıldı. DW Türkçe'nin haberine göre Bavyrea Radyo Televizyon Kurumu'nun konu hakkındaki görüşünü sorduğu Çevik'in yazılı olarak ilettiği yanıtında "Almanyalı Osmanlılar" adlı grubun çalışmalarını takdir ettiğini belirttiği ve "Onlara güzel çalışmalarına ve Almanya'da Türk gençlerini sokaktan kurtarmaya devam etmelerini söyledim" dediği belirtiliyor.

Çevik'in 'güzel çalışma' ve 'Almanya'daki Türk gençlerini sokaktan kurtarma' olarak adlandırdığı faaliyetler ise ağırlıkla şiddet eylemleri. Türkiye kökenli sol çevrelerle sokak çatışmalarına giren ve Kürt çetesi Bahoz'la arasında gerilim olan Almanyalı Osmanlılar adlı grubun PKK, Türkiye kökenli sosyalist gruplar ve Gülen cemaatine karşı faaliyetlerinin Türkiye hükümeti tarafından 'terörle mücadele' kapsamında görüldüğü belirtiliyor. Grubun MİT'le de bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Yakın zamanda 1000'in üzerinde Alman özel tim polisinin katılımıyla gruba ait kulüp, iş yeri, büro ve evlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 adrese baskın yapılmıştı. Hessen Eyalet polisi baskın yaptığı adreslerde belge, uyuşturucu ve ateşli silah araması yaparken çok sayıda bilgisayara da el konulmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler