İbadi'den tansiyonu düşürecek adım: Bayrak yakanlar tutuklanacak

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Hanekin'de Kürdistan Bölge Yönetimi bayrağını ateşe veren polis korumalarının tutuklanmasını emretti.

Yayınlanma: 19.10.2017 - 16:51
Abone Ol google-news

Kürdistan bağımsızlık referandumu ve Kerkük operasyonu nedeniyle etnik gerilimin tırmandığı Irak'ta Başbakan Haydar el İbadi'den tansiyonu düşürmeye dönük bir adım geldi. Yakın Doğu Haber sitesinin Fars Haber Ajansı'na dayanarak aktardığı habere göre İbadi, Diyala vilayetine bağlı Hanekin'de Kürdistan Bölge Yönetimi bayrağını ateşe veren Diyala Polis Müdürü korumalarının tutuklanmaları talimatı verdi.

Irak Başbakanlık Ofisi Enformasyon Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre İbadi, tartışmalı bölgeler arasında yer alan Hanekin'de Kürdistan Bölge Yönetimi bayrağını yakan Diyala Polis Müdürü korumaları hakkında yasaları çiğnedikleri için tutuklama emri verdi. İbadi, ayrıca konu hakkında bir soruşturma komisyonu kurulması talimatı verdi.

Peşmerge güçleri tartışmalı bölgeleri çoğunlukla çatışmaksızın terk ettikleri için bu bölgelerde kayda değer bir askeri gerilim yaşanmasa da buralarda zaman zaman KDP ile Barzani yanlısı oluşumların binalarına saldırılar gerçekleşiyor. İbadi'nin talimatıyla Irak bayrağı asılan bu bölgelerde indirilen Kürdistan bayraklarının da yer yer yakıldığına dair görüntüler basına yansıyor.

Öte yandan gazeteci Hasan Sivri, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Irak Kürdistan yönetimi İbadi'nin bugün yaptığı çağrıyı memnuniyetle karşıladığını duyurdu" dedi. İbadi, "Irak halkı adına Kurdistan yönetimini anayasayı tanımaya ve bu esasta diyaloga başlamaya davet ediyorum" demişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler