Suriye ve İsrail arasında askeri gerilim: Taraflar birbirini suçladı

İsrail ve Suriye arasında sınırlı bir askeri gerilim yaşandı. İsrail Suriye'nin saldırısına uğradığını iddia ederken Suriye ise İsrail saldırılarının planlı olduğunu savundu.

Yayınlanma: 21.10.2017 - 12:46
Abone Ol google-news

Bugün Suriye-İsrail sınırında askeri gerilim yaşandı. Can kaybının olmadığı gerilimde iki ülkeden birbirini suçlayan açıklamalar geldi.

Günün erken saatlerinde Suriye'den İsrail kontrolündeki Golan Tepeleri'ne 5 havan topu düştü. Havan toplarının düşmesiyle birlikte İsrail hava saldırı sirenleri devreye girdi. İsrail ordusu konuyla ilgili açıklama yaptı. İsrailin açıklamasında ölü ya da yaralı olmadığı, ama bir askeri üslerinde 'maddi hasar' oluştuğu belirtildi. İsrail'in yaşanan durumdan 'Suriye rejimini sorumlu tuttuğu ve İsrail'in egemenliğini ihlal eden ve İsrailli sivillerin güvenliğini tehdit eden herhangi bir girişimi tolere etmeyeceği' de dile getirildi.

Konu hakkında Suriye ordusundan da açıklama geldi. Muraselon haber sitesinin haberine göre Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada Kuneytire kırsalında bir Suriye askeri varlığına yapılan saldırının maddi hasara yol açtığı dile getirildi. Golan Tepeleri'ne atılan havan toplarının Suriye ordusuna değil cihatçı gruplara ait olduğunun belirtildiği açıklamada İsrail'le ilgili önemli suçlamalar yer aldı. Havan toplarının boş bir araziye düştüğüne dikkat çeken Suriye, cihatçı grupların bu eylem için İsrail'den talimat aldıklarını, İsrail'in bu eylemi 'saldırganlığına bahane bulmak' için planladığını savundu. İsrail saldırganlığının ve işgalinin sorumluluğunun İsrail yönetiminde olduğu da ifade edildi.

Sınırdaki silahlı çatışmalar nedeniyle Suriye ile İsrail arasında zaman zaman gerilim konusu olan Golan Tepeleri, hukuken Suriye toprağı olmakla birlikte 1967'den bu yana İsrail'in işgali altında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler