Barcelona "La Liga'dan çıkmayız" dedi

Kulübün genel kurulunda konuşan Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu, Katalonya bağımsız olsa da La Liga'dan çıkmayacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 14:41
Abone Ol google-news

 

Barcelona başkanı Josep Maria Bartomeu, kulübün yıllık genel kurulunda konuştu. Bartomeu Katalonya'daki siyasi belirsizliğe karşın İspanya futbol ligi La Liga'dan ayrılmalarını gerektiren bir durum olmadığını açıkladı.

ESPN FC sitesinin haberine göre genel kurulda kulüp üyelerine seslenen Bartomeu, "Bu yönetimin her zaman kulübü savunacağına emin olabilirsiniz. Kulübü de herhangi bir yarışmadaki varlığını da riske atmayacağız" dedi. Barcelona'nın La Liga'dan çıkartılacağı iddialarını reddeden Bartomeu, "Tüm kulüp üyelerimize söylemek isterim ki, La Liga'da oynamaya devam etmek istiyoruz ve buradaki varlığımız, bugün olduğu gibi garanti altındadır" dedi. Ayrılmaları durumunda bundan La Liga'nın da zarar göreceğini belirten Barcelona başkanı "Bu bağın sürmesi, La Liga ve Barcelona için karşılıklı olarak yararlıdır" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda La Liga başkanı Javier Tebas, Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi durumunda Barça'ya izin verilmeyeceğini söylemişti. Katalan Spor Bakanı Gerard Figueras da Barça'nın bir başka ülkenin liginde oynamak zorunda kalabileceklerini açıklamıştı. Ancak bu tartışmaların Barcelona'sız bir La Liga'nın değer yitireceği, Real Madrid ile Barcelona'nın karşı karşıya geldiği 'El Classico'nun yokluğunun dünya futbolu için üzücü olacağı yorumları yapılmıştı.

La Liga'da bu sezon Barcelona, RCD Espanyol ve Girona olmak üzere üç Katalan takımı oynuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler