Suriye'de hava saldırısı: Onlarca sivil yaşamını yitirdi

Suriye'nin Deyr ez Zor şehrinde dün akşam saatlerinde hava saldırısı düzenlendi. Onlarca sivilin öldüğü saldırıdan sonra Suriye ABD'yi suçladı.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 11:06
Abone Ol google-news

(Fotoğraf: Arşiv)

Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde dün akşam yapılan hava saldırısında onlarca sivil yaşamını yitirdi. Suriye saldırıdan ABD liderliğindeki koalisyon güçlerini sorumlu tutuyor. Koalisyon ise hava saldırısının kendileri tarafından yapılmadığını savunuyor. 

Suriye ordusunun büyük bir bölümünü ele geçirdiği Deyr ez Zor'daki hava saldırısı, dün akşam geç saatlerde gerçekleşti. Suriyeli yerel kaynaklar saldırıda 14 sivilin öldüğünü söyleyerek koalisyonu suçlarken Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, şehrin batısında teşhis edilemeyen bir uçak tarafından yapılan bombalamada 22 sivilin öldüğünü açıkladı.

Koalisyon sözcüsü Albay Ryan Dillon, "Deyr ez Zor'da koalisyonun 14 sivilin öldüğü, 32 sivilin ise yaralandığı bir saldırı yaptığı söylentisi asılsızdır" sözleriyle Suriye'nin iddialarını reddetti. "Deyr ez Zor'da Rusya destekli rejim yanlısı güçler operasyonlar yapmakta, koalisyon ise rejim yanlısı operasyonları desteklememektedir" diyen Dillon, koalisyonun Deyr ez Zor'da son 2 ay içinde yalınızca 16 Eylül tarihinde ABD destekli güçlerin IŞİD'le mücadelesine destek olmak için bombalama yaptığını belirtti.

IŞİD'e karşı Deyr ez Zor'un batısında Suriye ordusu doğusunda ise SDG (Suriye Demokratik Güçleri) savaşıyor. Suriye ordusu Rusya'nın, SDG ise ABD'nin hava operasyonları eşliğinde operasyon yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler