ABD, 11 ülkeden gelecek sığınmacılara 3 aylık gözetim uygulayacak

Başkan Trump'ın imzaladığı yeni kararname sonrasında gelecek üç ay boyunca 11 ülkeden ABD'ye iltica etmek isteyenler 90 günlük bir gözetim süresine tabi tutulacak.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 19:41
Abone Ol google-news

ABD yönetimi, ülkeye sığımacıların alınmasına ilişkin geçici yasağın yerine 11 ülkeden gelecek sığınmacıları 'aşırı risk' gerekçesiyle 90 günlüğüne gözetim altında tutacağını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye 120 günlüğüne sığınmacıların alımını durduran kararın süresinin dolması üzerine yeni bir Başkanlık Kararnamesi imzaladı. Buna göre gelecek üç ay boyunca 11 ülkeden ABD'ye iltica etmek isteyenler 90 günlük bir gözetim sürecine tabi tutulacak. Kararnamede 11 ülkenin ismi belirtilmedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yazılı açıklamasında, kararın amacının Amerikan halkını 'korumak' olduğunu savundu.

Sığınmacıların ABD'ye alımının tekrar başlaması için yeni bir aşamaya geldiklerini belirten Tillerson, "Alınan yeni kararlar ABD'nin dünyanın en çok zarar gören insanlarına yardımını devam ettirmeyi amaçlamaktadır." ifadesini kullandı.

Başkan Trump,  sığınmacılara ilişkin bir başkanlık kararnamesi imzalayarak 'Sığınmacı Kabul Programı' dahilinde bütün ülkelerden yapılacak başvuruları 120 günlüğüne askıya aldığını duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler