Sekreterine seks oyuncakları aldıran bakana soruşturma

İngiltere'de bakanlar kurulu, sekreterine seks oyuncakları satın aldırdığnı itiraf eden Ticaret Bakanı Mark Garnier'a soruşturma açıldığını duyurdu.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 10:36
Abone Ol google-news

Eski sekreteri Caroline Edmondson'a seks oyuncakları aldıran Muhafazakar Partili İngiltere Ticaret Bakanı Mark Granier'a soruşturma açıldı. Bakan Garnier'ın davranışının bakanlık yasasına aykırı olup olmadığı araştırılıyor.

Mail on Sunday gazetesine konuşan Edmondson, bakanın kendisine, biri eşi bir diğeri ise bir başka kadın arkadaşı için olmak üzere iki adet seks oyuncağı alması için para verdiğini, alışveriş sırasında bakanın kapının önünde beklediğini öne sürmüştü. Edmondson, Granier'ın kendisine başkalarının önünde uygunsuz bir dille hitap ettiğini de dile getirmişti.

Garnier'dan ilginç savunma: Gırgır amaçlıydı

Suçlamaları kabul eden Garnier, "Dürüst olacağım ve inkar etmeyeceğim; başıma geleceklere de katlanacağım" diye konuştu. Ancak Granier, Edmondson'a seslenme biçiminin taciz niyeti taşımadığı, vibratör aldırmanın ise 'gırgır' amaçlı olduğunu söyledi.

Garnier'la ilgili suçlamalar, iktidardaki Muhafazakar Parti'nin gündemindeydi. Sağlık Bakanı Jeremy Hunt "Eğer doğruysa, bu hikayeler kesinlikle kabul edilemez" derken bir Muhafazakar Parti sözcüsü de “Başbakan'ın da belirttiği gibi, cinsel tacize ilişkin tüm bildirimler endişe verici ve istenmeyen cinsel davranışlar, siyaset dahil tüm meslekler için kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Sözcü, Garnier'ın davranışlarının bakanlık yasasına aykırı olup olmadığını ortaya çıkarmak için soruşturma başlatıldığını duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler