Trump'a soğuk duş: Kampanya şefi gözaltına alındı

Rusya’nın ABD Başkanı Donald Trump lehine başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarında yeni bir aşamaya geçildi. Trump’ın eski kampanya şefi Paul Manafort gözaltına alındı. Manafort, ABD’ye karşı komplo kurmak, vergi kaçakçılığı ve kara para aklamakla itham ediliyor.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 23:59
Abone Ol google-news

ABD seçimlerine Rusya’nın müdahil olduğu iddialarına yönelik soruşturmayla göreve geldiğinden bu yana başı ağrıyan Başkan Donald Trump’ın eski kampanya şefi Paul Manafort gözaltına alındı. Soruşturmayı yürüten Özel Savcı Robert Mueller’in hazırladığı iddianamenin jüri tarafından onaylanması sonrasında şüphelilere yönelik ilk suçlamaların dün yapılmaya başlayacağı haberleri hafta sonunda ABD basınına yansımış ancak isim verilmemişti.

Manafort’un avukatıyla birlikte Washington’daki Federal Soruşturma Bürosu (FBI) merkezine giderken görüntüleri objektiflere yansırken soruşturma kapsamında suçlanan bir diğer isim olan Manafort’un eski iş ortağı Rick Gates de teslim oldu. 12 maddelik iddianamede Manafort ve Gates hakkında ABD’ye karşı komplo kurmanın yanı sıra vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlamaları da yer alıyor. İddianamede Manafort ve Gates’in eski Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in isteği üzerine ABD’de milyonlarca dolarlık lobi kampanyası yürüttükleri belirtildi. İkili, 2006-2016 arasında Ukrayna’dan gelen ödemeleri yetkililerden gizlemek amacıyla ABD’li ve yabancı kuruluşlar vasıtasıyla kara para aklamakla suçlandı.

‘Benden önce’

Trump, önceki gün Twitter üzerinden paylaştığı bir dizi mesajda kampanya ekibinin Rusya’yla işbirliği yapmadığını ısrarla vurgulamış ve asıl suçlu tarafın, başkanlık yarışındaki rakibi Hillary Clinton ve Demokrat Parti olduğu iddiasını yinelemişti. Gözaltı haberinin ardından ise Trump, “Suçlamaların Manafort’un kendi kampanyasına katılmasından yıllar öncesine ilişkin olduğunu” savundu. Manafort, Ukrayna’da Rusya yanlısı bir siyasi partiden kayıt dışı para aldığı yönündeki haberler basına yansıyınca geçen yıl ağustos ayında Trump’ın kampanyasından ayrılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler